Panna cotta med syrlig jordbærsaus

  • 11.02.2016, 00:08


Panna cotta:
5 dl kremfløte
4 ss melis

1 vaniljestang
3 gelatinplater

Ha kremfløte i en liten gryte sammen med melis.

Løs opp melisen på lav varme mens du rører.
Tilsett frøene fra vaniljestangen og selve stanga.

La småkoke i 3 min under omrøring.
Legg gelatinplater i vann og la de ligge i 3 min.

Rør de så inn i blandingen til de løser seg opp.
Ta ut stanga. Hell i 4 porsjonsskåler og sett i kjøleskap i 3-4 timer.

Syrlig jordbærsaus :
400 g halvfrosne jordbær
3-4 ss sukker
1 sitron

Ha halvfrosne jordbær i en beholder. Kjør de glatt med stavmikser. Tilsett saften av en sitron og sukker.

Tanja

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
 



7 Kommentarer














maria

29.12.2016 kl.20:10

Hvor mange glass blir dette og heller du vannet fra gelatinen oppi? Altså vannet du løser gelatin oppi i kjelen i blandingen?
matfrabunnenfb.blogg.no

31.12.2016 kl.03:42

4. Ikke vannet maria: )
Anja Fredrikstad

13.01.2017 kl.19:46

Skal den være veldig søt på smak ? El litt syrlig den hvite kremen der:)
matfrabunnenfb.blogg.no

14.01.2017 kl.13:39

Den er omtrent som vaniljekrem Anja Fredrikstad: )
Anna

18.03.2017 kl.00:27

E smaken den samme om du bruker sitronsaft fra flaske istedetfor vanlig sitron på sausen? Eventuelt kor mye sitron saft?
matfrabunnenfb.blogg.no

18.03.2017 kl.02:27

Det er iallefall ikke langt unna Anna:). Har gjort begge deler. Samme mengde
Heidi

14.05.2017 kl.12:20

Så smart at man kan løse gelatinen opp på den måten!


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©