Supersaftige sjokoladekake

  • 11.02.2016, 00:50

Supersaftige sjokoladekake:
(langpanne)

Kakebunn:
6 egg
6 dl sukker
500 g smør
8 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker
7 ss bakekakao
3 dl crème fraiche (ikke lett)
8 dl hvetemel

Smelt smøret i en gryte. Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha så i smøret, crème fraiche og alt det tørre. Bland sammen. Ha over i langpanne ( trenger ikke smøres) . Sett i oppvarmet ovn på 180 grader nederst i 30 min.
La kaken bli lunken før du har på glasuren.

Glasur:
8 rause ss smør
7 ss ferdig traktet kaffe
4 ts vaniljesukker
2 ss bakekakao
500 g melis

Smelt smør. Ha det tørre i en bolle. Ha i smeltet smør. Visp til glatt konsistens. Hvis den blir litt for flytende så ha i litt ekstra melis. Ha glasuren på kaka og ha på kokos eller annen kakepynt som feks nonstop.
Velbekomme.
           Tanja 

 



38 Kommentarer














Åse

09.03.2016 kl.20:43

I oppskriften står det ikke noe om kaffe, men i fremgansmåten står det at man skal tilsette kaffen. Hvor mye?
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2016 kl.22:07

Åse: Står feil. Skal være kakao i deigen, kaffe i fyllet. Skal endre det :)
Karin Løvikene

13.03.2016 kl.21:43

Kan man fryse denne? Med glasur?
matfrabunnenfb.blogg.no

14.03.2016 kl.15:21

Karin Løvikene: Ja, det kan du. Med bakepapir mellom lagene :)

21.03.2016 kl.18:03

Prøvde å bake denne kaken i dag. Bunnen smuldrer opp og glasuren ble kornete. Hva gjorde jeg feil?!!???
matfrabunnenfb.blogg.no

21.03.2016 kl.19:04

Skulle ønske jeg visste det Anonym: . Har laga den i 15 år

14.04.2016 kl.10:03

Skal det virkelig være 8 ts med bakepulver?
matfrabunnenfb.blogg.no

16.04.2016 kl.12:53

Ja. strøkne. Men DU velger jo selv om du vil redusere :)
matfrabunnenfb.blogg.no

16.04.2016 kl.12:53

Ditt svar:

Ja. strøkne. Men DU velger jo selv om du vil redusere :)
Siw Anita Killi

04.05.2016 kl.20:29

Hvor stor langpanne bruker du her?
matfrabunnenfb.blogg.no

05.05.2016 kl.15:49

Mener den er 32 x40.Siw Anita Killi:
Marianne

26.06.2016 kl.20:08

Varmluft eller over og undervarme?
matfrabunnenfb.blogg.no

02.07.2016 kl.18:26

Over og under Marianne:
Sandra

12.07.2016 kl.22:20

Hvordan mener du jeg kan fryse denne kaken? :) vet ikke helt hvordan jeg skal pakke den:-)
matfrabunnenfb.blogg.no

13.07.2016 kl.15:40

I boks med matpapir mellom eller ha i frysepose Sandra: )
Nina

09.09.2016 kl.09:30

Hei.

Har du forsøkt den med glutenfritt mel noen gang? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

09.09.2016 kl.13:10

Nei det har jeg ikke prøvd Nina: ). Men vet folk har laget karamellkaken min glutenfri samt sukkerbrødet hvor det kun ble brukt potetmeø
Jeanette

17.11.2016 kl.18:04

Hei! prøvde denne nå men mens den sto i ovnen så sank den sammen i midten.. den er høy og fin rundt kanten.. :) Skjønner du hva jeg har gjort feil? :/
matfrabunnenfb.blogg.no

17.11.2016 kl.21:49

Åh så leit Jeanette. Jeg vet dessverre ikke hva som gikk galt da. Det har ikke skjedd meg noen gang.
Silje

28.01.2017 kl.15:54

Hei. Kan jeg lage denne søndag og servere på tirsdag? Og hvis jeg halverer oppskriften vil den da passe i rund form?
matfrabunnenfb.blogg.no

29.01.2017 kl.11:21

Denne er saftig i dagesvis i tett boks Silje: ). Kjempefin å fryse også
m

12.02.2017 kl.00:07

Hvordan får du egentlig kaka ut av langpannen? Har du bakepapir i bunn som du løfter ut? Og siden det står saftig skal den være litt deigete inni når den er ferdig? Hvordan mål var det på langpannen du brukte?
matfrabunnenfb.blogg.no

13.02.2017 kl.19:28

Jeg spører forma m: ). Skal ikke være deigete. 39× 42
Ester

17.02.2017 kl.10:37

Jeanette: hemmeligheten med å få en høy kake som ikke detter ned i midten, er å bruke god tid på å piske eggedosis😉. Bakepulveret støtter kaka, men eggedosisen holder kaka oppe.
Anette

12.03.2017 kl.11:44

Hvilket smør bruker du? Melange eller meierismør?
matfrabunnenfb.blogg.no

12.03.2017 kl.18:54

Etter hva jeg har Anette: )

18.03.2017 kl.10:29

Melange er ikke smør.....
matfrabunnenfb.blogg.no

18.03.2017 kl.18:35

Nei Anonym: )
signe

19.03.2017 kl.11:25

Hei,skal eg bruke kjøkkenmaskin eller røre med hånd på denne oppskriften.?
matfrabunnenfb.blogg.no

19.03.2017 kl.21:54

Maskin om du har signe: )
Hilde

26.03.2017 kl.20:50

Kan jeg bruke rømme isteden? Bor i USA og her selger de ikke crème fraiche..
matfrabunnenfb.blogg.no

27.03.2017 kl.11:13

Det går nok fint Hilde: )
Marianne

04.05.2017 kl.09:40

Jeg har bakt denne en gang, den ble veldig luftig høy og fin. Den var veldig god, skal bake den igjen i dag 😃
matfrabunnenfb.blogg.no

04.05.2017 kl.23:34

Herlig å høre Marianne: )
Veronica

18.05.2017 kl.08:36

Hei :-) Denne ser veldig god ut! Du opplyser om 2 forskjellige mål på langpannen du bruker - jeg behøver ikke nøyaktige cm, men bruker du den store (som hører til ovnen) eller sånn som er halvparten så stor? Begge omtales som langpanne rundt om virker det som.

Takk for alle de gode oppskriftene du deler!
matfrabunnenfb.blogg.no

19.05.2017 kl.22:47

Jeg bruker den store svarte Veronica: )
Hjørdis Haver

31.05.2017 kl.21:38

Jeg er medlem av denne gruppen via min ipad. Hvordan logger jeg meg på via pc.

På forhånd takk.

Mvh Hjørdis Haver
matfrabunnenfb.blogg.no

01.06.2017 kl.00:42

Da må du søke opp facebook i søkefeltet Hjørdis Haver: ). For så å logge på og søke opp gruppen. Du kan også legge gruppe og blogg som bokmerke så du får de fremst på skjermen din. Da er det bare å trykke så kommer du rett inn :). Evt be noen hjelpe deg med det


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©