hits

Supersaftige sjokoladekake

Supersaftige sjokoladekake:
(langpanne)

Kakebunn:
6 egg
6 dl sukker
500 g smr
8 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker
7 ss bakekakao
3 dl crme fraiche (ikke lett)
8 dl hvetemel

Smelt smret i en gryte. Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha s i smret, crme fraiche og alt det trre. Bland sammen. Ha over i langpanne ( trenger ikke smres) . Sett i oppvarmet ovn p 180 grader nederst i 30 min.
La kaken bli lunken fr du har p glasuren.

Glasur:
8 rause ss smr
7 ss ferdig traktet kaffe
4 ts vaniljesukker
2 ss bakekakao
500 g melis

Smelt smr. Ha det trre i en bolle. Ha i smeltet smr og kaffe. Visp til glatt konsistens. Hvis den blir litt for flytende s ha i litt ekstra melis. Ha glasuren p kaka og ha p kokos eller annen kakepynt som feks nonstop.
Velbekomme.
           Tanja 

 

55 kommentarer

I oppskriften str det ikke noe om kaffe, men i fremgansmten str det at man skal tilsette kaffen. Hvor mye?

se: Str feil. Skal vre kakao i deigen, kaffe i fyllet. Skal endre det :)

Karin Lvikene

Karin Lvikene

Kan man fryse denne? Med glasur?

Karin Lvikene: Ja, det kan du. Med bakepapir mellom lagene :)

Prvde bake denne kaken i dag. Bunnen smuldrer opp og glasuren ble kornete. Hva gjorde jeg feil?!!???

Skulle nske jeg visste det Anonym: . Har laga den i 15 r

Skal det virkelig vre 8 ts med bakepulver?

Ja. strkne. Men DU velger jo selv om du vil redusere :)

Ditt svar:

Ja. strkne. Men DU velger jo selv om du vil redusere :)

Siw Anita Killi

Siw Anita Killi

Hvor stor langpanne bruker du her?

Mener den er 32 x40.Siw Anita Killi:

Varmluft eller over og undervarme?

Hvordan mener du jeg kan fryse denne kaken? :) vet ikke helt hvordan jeg skal pakke den:-)

I boks med matpapir mellom eller ha i frysepose Sandra: )

Hei.

Har du forskt den med glutenfritt mel noen gang? :)

Nei det har jeg ikke prvd Nina: ). Men vet folk har laget karamellkaken min glutenfri samt sukkerbrdet hvor det kun ble brukt potetme

Hei! prvde denne n men mens den sto i ovnen s sank den sammen i midten.. den er hy og fin rundt kanten.. :) Skjnner du hva jeg har gjort feil? :/

h s leit Jeanette. Jeg vet dessverre ikke hva som gikk galt da. Det har ikke skjedd meg noen gang.

Hei. Kan jeg lage denne sndag og servere p tirsdag? Og hvis jeg halverer oppskriften vil den da passe i rund form?

Denne er saftig i dagesvis i tett boks Silje: ). Kjempefin fryse ogs

Hvordan fr du egentlig kaka ut av langpannen? Har du bakepapir i bunn som du lfter ut? Og siden det str saftig skal den vre litt deigete inni nr den er ferdig? Hvordan ml var det p langpannen du brukte?

Jeg sprer forma m: ). Skal ikke vre deigete. 39 42

Jeanette: hemmeligheten med f en hy kake som ikke detter ned i midten, er bruke god tid p piske eggedosis😉. Bakepulveret sttter kaka, men eggedosisen holder kaka oppe.

Hvilket smr bruker du? Melange eller meierismr?

Melange er ikke smr.....

Hei,skal eg bruke kjkkenmaskin eller rre med hnd p denne oppskriften.?

Kan jeg bruke rmme isteden? Bor i USA og her selger de ikke crme fraiche..

Jeg har bakt denne en gang, den ble veldig luftig hy og fin. Den var veldig god, skal bake den igjen i dag 😃

Hei :-) Denne ser veldig god ut! Du opplyser om 2 forskjellige ml p langpannen du bruker - jeg behver ikke nyaktige cm, men bruker du den store (som hrer til ovnen) eller snn som er halvparten s stor? Begge omtales som langpanne rundt om virker det som.

Takk for alle de gode oppskriftene du deler!

Jeg bruker den store svarte Veronica: )

Jeg er medlem av denne gruppen via min ipad. Hvordan logger jeg meg p via pc.

P forhnd takk.

Mvh Hjrdis Haver

Da m du ske opp facebook i skefeltet Hjrdis Haver: ). For s logge p og ske opp gruppen. Du kan ogs legge gruppe og blogg som bokmerke s du fr de fremst p skjermen din. Da er det bare trykke s kommer du rett inn :). Evt be noen hjelpe deg med det

Kan jeg bruke kulturmelk istedet for creme fresh?

Siri: Det skal du kunne ja :)

Hper dere tler negative tilbakemeldinger ogs. Dessverre en skuffelse for meg. Alt annet enn saftig. Altfor mye smak av bakepulver. Kaka sank sammen p midten. Blir nok ikke bakt igjen.

Det er utrolih varierende tilbakemeldinger p denne Nina. Noen lykkes og andre ikke. Vet ikke hvorfor dessverre

Hei. Har denne kaka p avkjling n, og planen er ha en sjokoladeganache opp istedenfor glasuren du bruker. N ble det en noe humpete overflate, dessverre, men tror du jeg klarer skjule noe av dette med en ganache? Eller blir det rett og slett for tyntflytende til at jeg klarer dette? N smurte jeg ikke forma, s prve tippe den over p et langfat er vel heller risikosport, sikkert?

Noen som har prvd med mindre smr?

Hei,

Forstr ikke det med bakepapir mellom lagene nr fryses. Kan du forklare nrmere?

Julie Bugge: Ikke legg kakestykkene rett opp hverandre, men ha bakepapir mellom :)

Hei.

Kan naturell yoghurt brukes?

Maya: Jeg har aldri prvd det selv, men tror det skal g bra.

Kan jeg bruke noe annet enn kaffe i glasuren? Jeg liker ikke kaffe.

Kan bruke feks melk Murddock: )

Bakte denne kaken i dag, men blei en veldig flat kake. Har gjort nyaktig som p oppskriften og brukt den store langpanna😖

Nina: Dette er desverre en kake som kan gi veldig varierende resultat. Flere som har lykkes med den en gang og mislykkes neste gang. Jeg vet desverre ikke hva som er grunnen til det :(

Hei.

Jeg gir meg ikke. Har bakt denne 2 ganger med forskjellig resultat.

Har du smret varmt i eller avkjlt? :)

Skriv en ny kommentar