hits






Supersaftige sjokoladekake

  • 11.02.2016, 00:50

Supersaftige sjokoladekake:
(langpanne)

Kakebunn:
6 egg
6 dl sukker
500 g smr
8 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker
7 ss bakekakao
3 dl crme fraiche (ikke lett)
8 dl hvetemel

Smelt smret i en gryte. Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha s i smret, crme fraiche og alt det trre. Bland sammen. Ha over i langpanne ( trenger ikke smres) . Sett i oppvarmet ovn p 180 grader nederst i 30 min.
La kaken bli lunken fr du har p glasuren.

Glasur:
8 rause ss smr
7 ss ferdig traktet kaffe
4 ts vaniljesukker
2 ss bakekakao
500 g melis

Smelt smr. Ha det trre i en bolle. Ha i smeltet smr og kaffe. Visp til glatt konsistens. Hvis den blir litt for flytende s ha i litt ekstra melis. Ha glasuren p kaka og ha p kokos eller annen kakepynt som feks nonstop.
Velbekomme.
           Tanja 

 



55 Kommentarer














se

09.03.2016 kl.20:43

I oppskriften str det ikke noe om kaffe, men i fremgansmten str det at man skal tilsette kaffen. Hvor mye?
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2016 kl.22:07

se: Str feil. Skal vre kakao i deigen, kaffe i fyllet. Skal endre det :)
Karin Lvikene

13.03.2016 kl.21:43

Kan man fryse denne? Med glasur?
matfrabunnenfb.blogg.no

14.03.2016 kl.15:21

Karin Lvikene: Ja, det kan du. Med bakepapir mellom lagene :)

21.03.2016 kl.18:03

Prvde bake denne kaken i dag. Bunnen smuldrer opp og glasuren ble kornete. Hva gjorde jeg feil?!!???
matfrabunnenfb.blogg.no

21.03.2016 kl.19:04

Skulle nske jeg visste det Anonym: . Har laga den i 15 r

14.04.2016 kl.10:03

Skal det virkelig vre 8 ts med bakepulver?
matfrabunnenfb.blogg.no

16.04.2016 kl.12:53

Ja. strkne. Men DU velger jo selv om du vil redusere :)
matfrabunnenfb.blogg.no

16.04.2016 kl.12:53

Ditt svar:

Ja. strkne. Men DU velger jo selv om du vil redusere :)
Siw Anita Killi

04.05.2016 kl.20:29

Hvor stor langpanne bruker du her?
matfrabunnenfb.blogg.no

05.05.2016 kl.15:49

Mener den er 32 x40.Siw Anita Killi:
Marianne

26.06.2016 kl.20:08

Varmluft eller over og undervarme?
matfrabunnenfb.blogg.no

02.07.2016 kl.18:26

Over og under Marianne:
Sandra

12.07.2016 kl.22:20

Hvordan mener du jeg kan fryse denne kaken? :) vet ikke helt hvordan jeg skal pakke den:-)
matfrabunnenfb.blogg.no

13.07.2016 kl.15:40

I boks med matpapir mellom eller ha i frysepose Sandra: )
Nina

09.09.2016 kl.09:30

Hei.

Har du forskt den med glutenfritt mel noen gang? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

09.09.2016 kl.13:10

Nei det har jeg ikke prvd Nina: ). Men vet folk har laget karamellkaken min glutenfri samt sukkerbrdet hvor det kun ble brukt potetme
Jeanette

17.11.2016 kl.18:04

Hei! prvde denne n men mens den sto i ovnen s sank den sammen i midten.. den er hy og fin rundt kanten.. :) Skjnner du hva jeg har gjort feil? :/
matfrabunnenfb.blogg.no

17.11.2016 kl.21:49

h s leit Jeanette. Jeg vet dessverre ikke hva som gikk galt da. Det har ikke skjedd meg noen gang.
Silje

28.01.2017 kl.15:54

Hei. Kan jeg lage denne sndag og servere p tirsdag? Og hvis jeg halverer oppskriften vil den da passe i rund form?
matfrabunnenfb.blogg.no

29.01.2017 kl.11:21

Denne er saftig i dagesvis i tett boks Silje: ). Kjempefin fryse ogs
m

12.02.2017 kl.00:07

Hvordan fr du egentlig kaka ut av langpannen? Har du bakepapir i bunn som du lfter ut? Og siden det str saftig skal den vre litt deigete inni nr den er ferdig? Hvordan ml var det p langpannen du brukte?
matfrabunnenfb.blogg.no

13.02.2017 kl.19:28

Jeg sprer forma m: ). Skal ikke vre deigete. 39 42
Ester

17.02.2017 kl.10:37

Jeanette: hemmeligheten med f en hy kake som ikke detter ned i midten, er bruke god tid p piske eggedosis😉. Bakepulveret sttter kaka, men eggedosisen holder kaka oppe.
Anette

12.03.2017 kl.11:44

Hvilket smr bruker du? Melange eller meierismr?
matfrabunnenfb.blogg.no

12.03.2017 kl.18:54

Etter hva jeg har Anette: )

18.03.2017 kl.10:29

Melange er ikke smr.....
matfrabunnenfb.blogg.no

18.03.2017 kl.18:35

Nei Anonym: )
signe

19.03.2017 kl.11:25

Hei,skal eg bruke kjkkenmaskin eller rre med hnd p denne oppskriften.?
matfrabunnenfb.blogg.no

19.03.2017 kl.21:54

Maskin om du har signe: )
Hilde

26.03.2017 kl.20:50

Kan jeg bruke rmme isteden? Bor i USA og her selger de ikke crme fraiche..
matfrabunnenfb.blogg.no

27.03.2017 kl.11:13

Det gr nok fint Hilde: )
Marianne

04.05.2017 kl.09:40

Jeg har bakt denne en gang, den ble veldig luftig hy og fin. Den var veldig god, skal bake den igjen i dag 😃
matfrabunnenfb.blogg.no

04.05.2017 kl.23:34

Herlig hre Marianne: )
Veronica

18.05.2017 kl.08:36

Hei :-) Denne ser veldig god ut! Du opplyser om 2 forskjellige ml p langpannen du bruker - jeg behver ikke nyaktige cm, men bruker du den store (som hrer til ovnen) eller snn som er halvparten s stor? Begge omtales som langpanne rundt om virker det som.

Takk for alle de gode oppskriftene du deler!
matfrabunnenfb.blogg.no

19.05.2017 kl.22:47

Jeg bruker den store svarte Veronica: )
Hjrdis Haver

31.05.2017 kl.21:38

Jeg er medlem av denne gruppen via min ipad. Hvordan logger jeg meg p via pc.

P forhnd takk.

Mvh Hjrdis Haver
matfrabunnenfb.blogg.no

01.06.2017 kl.00:42

Da m du ske opp facebook i skefeltet Hjrdis Haver: ). For s logge p og ske opp gruppen. Du kan ogs legge gruppe og blogg som bokmerke s du fr de fremst p skjermen din. Da er det bare trykke s kommer du rett inn :). Evt be noen hjelpe deg med det
Siri

25.07.2017 kl.09:32

Kan jeg bruke kulturmelk istedet for creme fresh?
matfrabunnenfb.blogg.no

03.08.2017 kl.23:53

Siri: Det skal du kunne ja :)
Nina

29.07.2017 kl.21:05

Hper dere tler negative tilbakemeldinger ogs. Dessverre en skuffelse for meg. Alt annet enn saftig. Altfor mye smak av bakepulver. Kaka sank sammen p midten. Blir nok ikke bakt igjen.
matfrabunnenfb.blogg.no

04.08.2017 kl.00:40

Det er utrolih varierende tilbakemeldinger p denne Nina. Noen lykkes og andre ikke. Vet ikke hvorfor dessverre
Marion

12.08.2017 kl.23:15

Hei. Har denne kaka p avkjling n, og planen er ha en sjokoladeganache opp istedenfor glasuren du bruker. N ble det en noe humpete overflate, dessverre, men tror du jeg klarer skjule noe av dette med en ganache? Eller blir det rett og slett for tyntflytende til at jeg klarer dette? N smurte jeg ikke forma, s prve tippe den over p et langfat er vel heller risikosport, sikkert?
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:25

Jeg vet ikke helt Marion:
Linda

30.08.2017 kl.09:56

Noen som har prvd med mindre smr?
Julie Bugge

01.12.2017 kl.23:02

Hei,

Forstr ikke det med bakepapir mellom lagene nr fryses. Kan du forklare nrmere?
matfrabunnenfb.blogg.no

12.12.2017 kl.22:07

Julie Bugge: Ikke legg kakestykkene rett opp hverandre, men ha bakepapir mellom :)
Maya

28.12.2017 kl.15:29

Hei.

Kan naturell yoghurt brukes?
matfrabunnenfb.blogg.no

06.01.2018 kl.15:02

Maya: Jeg har aldri prvd det selv, men tror det skal g bra.
Murddock

08.02.2018 kl.22:11

Kan jeg bruke noe annet enn kaffe i glasuren? Jeg liker ikke kaffe.
matfrabunnenfb.blogg.no

11.02.2018 kl.18:14

Kan bruke feks melk Murddock: )
Nina

20.02.2018 kl.17:59

Bakte denne kaken i dag, men blei en veldig flat kake. Har gjort nyaktig som p oppskriften og brukt den store langpanna😖
matfrabunnenfb.blogg.no

21.02.2018 kl.09:26

Nina: Dette er desverre en kake som kan gi veldig varierende resultat. Flere som har lykkes med den en gang og mislykkes neste gang. Jeg vet desverre ikke hva som er grunnen til det :(
Sissel N

30.05.2018 kl.19:40

Hei.

Jeg gir meg ikke. Har bakt denne 2 ganger med forskjellig resultat.

Har du smret varmt i eller avkjlt? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

06.06.2018 kl.20:42

Lunkent Sissel N:


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik