(langpanne)
Kakebunn:
6 egg
6 dl sukker
500 g smør
8 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker
7 ss bakekakao
3 dl crème fraiche (ikke lett)
8 dl hvetemel
Smelt smøret i en gryte. Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha så i smøret, crème fraiche og alt det tørre. Bland sammen. Ha over i langpanne ( trenger ikke smøres) . Sett i oppvarmet ovn på 180 grader nederst i 30 min.
La kaken bli lunken før du har på glasuren.
Glasur:
8 rause ss smør
7 ss ferdig traktet kaffe
4 ts vaniljesukker
2 ss bakekakao
500 g melis
Smelt smør. Ha det tørre i en bolle. Ha i smeltet smør og kaffe. Visp til glatt konsistens. Hvis den blir litt for flytende så ha i litt ekstra melis. Ha glasuren på kaka og ha på kokos eller annen kakepynt som feks nonstop.
Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
I oppskriften står det ikke noe om kaffe, men i fremgansmåten står det at man skal tilsette kaffen. Hvor mye?
Åse: Står feil. Skal være kakao i deigen, kaffe i fyllet. Skal endre det 🙂
Kan man fryse denne? Med glasur?
Karin Løvikene: Ja, det kan du. Med bakepapir mellom lagene 🙂
Prøvde å bake denne kaken i dag. Bunnen smuldrer opp og glasuren ble kornete. Hva gjorde jeg feil?!!???
viktig m strøkne skjeer m kakao. Kaker blir ryen med for mye kakao, er min erfaring.
Skulle ønske jeg visste det Anonym: . Har laga den i 15 år
Skal det virkelig være 8 ts med bakepulver?
Ja. strøkne. Men DU velger jo selv om du vil redusere 🙂
Ditt svar:
Ja. strøkne. Men DU velger jo selv om du vil redusere 🙂
Hvor stor langpanne bruker du her?
Mener den er 32 x40.Siw Anita Killi:
Varmluft eller over og undervarme?
Over og under Marianne:
Hvordan mener du jeg kan fryse denne kaken? 🙂 vet ikke helt hvordan jeg skal pakke den:-)
I boks med matpapir mellom eller ha i frysepose Sandra: )
Hei.
Har du forsøkt den med glutenfritt mel noen gang? 🙂
Nei det har jeg ikke prøvd Nina: ). Men vet folk har laget karamellkaken min glutenfri samt sukkerbrødet hvor det kun ble brukt potetmeø
Hei! prøvde denne nå men mens den sto i ovnen så sank den sammen i midten.. den er høy og fin rundt kanten.. 🙂 Skjønner du hva jeg har gjort feil? :/
Da er det ofte for mye bakepulver. Min erfaring
Åh så leit Jeanette. Jeg vet dessverre ikke hva som gikk galt da. Det har ikke skjedd meg noen gang.
Hei. Kan jeg lage denne søndag og servere på tirsdag? Og hvis jeg halverer oppskriften vil den da passe i rund form?
Denne er saftig i dagesvis i tett boks Silje: ). Kjempefin å fryse også
Hvordan får du egentlig kaka ut av langpannen? Har du bakepapir i bunn som du løfter ut? Og siden det står saftig skal den være litt deigete inni når den er ferdig? Hvordan mål var det på langpannen du brukte?
Jeg spører forma m: ). Skal ikke være deigete. 39× 42
Jeanette: hemmeligheten med å få en høy kake som ikke detter ned i midten, er å bruke god tid på å piske eggedosis😉. Bakepulveret støtter kaka, men eggedosisen holder kaka oppe.
Hvilket smør bruker du? Melange eller meierismør?
Etter hva jeg har Anette: )
Melange er ikke smør…..
Nei Anonym: )
Hei,skal eg bruke kjøkkenmaskin eller røre med hånd på denne oppskriften.?
Maskin om du har signe: )
Kan jeg bruke rømme isteden? Bor i USA og her selger de ikke crème fraiche..
Det går nok fint Hilde: )
Jeg har bakt denne en gang, den ble veldig luftig høy og fin. Den var veldig god, skal bake den igjen i dag 😃
Herlig å høre Marianne: )
Hei 🙂 Denne ser veldig god ut! Du opplyser om 2 forskjellige mål på langpannen du bruker – jeg behøver ikke nøyaktige cm, men bruker du den store (som hører til ovnen) eller sånn som er halvparten så stor? Begge omtales som langpanne rundt om virker det som.
Takk for alle de gode oppskriftene du deler!
Jeg bruker den store svarte Veronica: )
Jeg er medlem av denne gruppen via min ipad. Hvordan logger jeg meg på via pc.
På forhånd takk.
Mvh Hjørdis Haver
Da må du søke opp facebook i søkefeltet Hjørdis Haver: ). For så å logge på og søke opp gruppen. Du kan også legge gruppe og blogg som bokmerke så du får de fremst på skjermen din. Da er det bare å trykke så kommer du rett inn :). Evt be noen hjelpe deg med det
Kan jeg bruke kulturmelk istedet for creme fresh?
Håper dere tåler negative tilbakemeldinger også. Dessverre en skuffelse for meg. Alt annet enn saftig. Altfor mye smak av bakepulver. Kaka sank sammen på midten. Blir nok ikke bakt igjen.
Siri: Det skal du kunne ja 🙂
Det er utrolih varierende tilbakemeldinger på denne Nina. Noen lykkes og andre ikke. Vet ikke hvorfor dessverre
Hei. Har denne kaka på avkjøling nå, og planen er å ha en sjokoladeganache oppå istedenfor glasuren du bruker. Nå ble det en noe humpete overflate, dessverre, men tror du jeg klarer å skjule noe av dette med en ganache? Eller blir det rett og slett for tyntflytende til at jeg klarer dette? Nå smurte jeg ikke forma, så å prøve å tippe den over på et langfat er vel heller risikosport, sikkert?
Jeg vet ikke helt Marion:
Noen som har prøvd med mindre smør?
Hei,
Forstår ikke det med bakepapir mellom lagene når fryses. Kan du forklare nærmere?
Julie Bugge: Ikke legg kakestykkene rett oppå hverandre, men ha bakepapir mellom 🙂
Hei.
Kan naturell yoghurt brukes?
Maya: Jeg har aldri prøvd det selv, men tror det skal gå bra.
Kan jeg bruke noe annet enn kaffe i glasuren? Jeg liker ikke kaffe.
Kan bruke feks melk Murddock: )
Bakte denne kaken i dag, men blei en veldig flat kake. Har gjort nøyaktig som på oppskriften og brukt den store langpanna😖
Nina: Dette er desverre en kake som kan gi veldig varierende resultat. Flere som har lykkes med den en gang og mislykkes neste gang. Jeg vet desverre ikke hva som er grunnen til det 🙁
Hei.
Jeg gir meg ikke. Har bakt denne 2 ganger med forskjellig resultat.
Har du smøret varmt i eller avkjølt? 🙂
Lunkent Sissel N:
Verdens beste sjokolade kake .jeg baker bare denne når det er til selskap.har baket med laktosefri chrem fresh og glutenfri. Smaker bare helt nydelig.🙂
Kan eg lage denne i rund form ? I så fall må eg halvere oppskriften eller noe ? 🙂 har ikke langpanne dessverre
Hei , nå har jeg bakt denne to ganger og den er helt topp . Jeg har brukt rømme en gang og yoghurt den andre, siden vi ikke har creme fraiche her hvor jeg bor . Syns faktisk den bare blir ennå bedre etter en omgang i frysen .