Rabarbra og jordbær pai

  • 11.02.2016, 01:16


Smørdeig:

300 g hvetemel
200 g smør
4 ss vann
1 ts salt
1 ss melis

Ha hvetemel i en bolle. Skjær terninger av iskaldt smør. Arbeid smør inn i melet med hendene.
Tilsett vann, salt og melis og elt inn.
Sett deigen i kjøleskap i 30 min. Sett ovnen på 200 grader.
Ha litt mel på ett bakepapir. Legg deigen på. Ha nytt bakepapir over. Kjevle godt ut. Legg over forma og dra godt over kanten.
Rester av deig kan du legge på bakepapir i striper som blir med inn i ovn. Stikk gaffel over hele deigen.
Stek i midten i 10 min. Ta ut og ha på ett bakepapir. Fyll med noe tørt feks tørre erter. Stek videre i 20-25 min.

Vaniljekrem :
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

 
Pisk egg, maizenna og sukker. Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa. Legg også stanga i. Kok opp. Fjern stanga.
Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen. Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner.
Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap.

Rens og kutt 400 g rabarbra. Gi ett oppkok med kanel stang. Avkjøl. Skjær opp en kurv med jordbær. Lag gele med kun 2.5 dl væske og la halvstivne i kjøleskap. Avkjøl pai. Legg på vaniljekrem. Legg over jordbær og rabarbra. Ha halvstivne gele over. Sett i kjøleskap og la stivne. Pynt evt med stekte striper av smørdeig og sitronmelisse.
Tanja 


0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©