hits

Rabarbra og jordbr pai


Smrdeig:

300 g hvetemel
200 g smr
4 ss vann
1 ts salt
1 ss melis

Ha hvetemel i en bolle. Skjr terninger av iskaldt smr. Arbeid smr inn i melet med hendene.
Tilsett vann, salt og melis og elt inn.
Sett deigen i kjleskap i 30 min. Sett ovnen p 200 grader.
Ha litt mel p ett bakepapir. Legg deigen p. Ha nytt bakepapir over. Kjevle godt ut. Legg over forma og dra godt over kanten.
Rester av deig kan du legge p bakepapir i striper som blir med inn i ovn. Stikk gaffel over hele deigen.
Stek i midten i 10 min. Ta ut og ha p ett bakepapir. Fyll med noe trt feks trre erter. Stek videre i 20-25 min.

Vaniljekrem :
1/2 liter flte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

 
Pisk egg, maizenna og sukker. Hell flte i en kjele. Splitt vaniljestanga og skrap ut fra. Legg ogs stanga i. Kok opp. Fjern stanga.
Hell litt av vska i bollen med eggeblandingen. Rr rundt. Hell s denne blandingen tilbake i kjelen og rr kraftig til det tykner.
Avkjl blandingen raskt i kjleskap.

Rens og kutt 400 g rabarbra. Gi ett oppkok med kanel stang. Avkjl. Skjr opp en kurv med jordbr. Lag gele med kun 2.5 dl vske og la halvstivne i kjleskap. Avkjl pai. Legg p vaniljekrem. Legg over jordbr og rabarbra. Ha halvstivne gele over. Sett i kjleskap og la stivne. Pynt evt med stekte striper av smrdeig og sitronmelisse.
Tanja 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar