Plommesirup

  • 11.02.2016, 17:20


Passer feks til is, kesam, granola. Bare fantasien setter grenser

4 liter plommer
1 søt og 1 tørr flaske hvitvin
En halvflaske rom (captain morgan)
2 vaniljestenger
1 kanelstang
3 ss sitronsaft


Del plommene i to og ta ut stenene. Ha de i en kasserolle. Hell i vin og rom. Stavmiks massen. Ha i en vaniljestang.
Sett på lokk. La det trekke i 4 døgn på kaldt sted. Dag 4 siler du massen. Det tar 3-4 timer. Kok det flytende.
Ha i 1 vaniljestang,1 kanelstang og 3 ss sitron.Kok i ca 3 timer uten lokk til mengden er ca halveis redusert.
Hell på varme rene flasker. La de stå litt før du setter på korken. Konsistensen blir som sirup når den blir satt kjølig.
Velbekomme.

         Tanja



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©