hits

Kenguru- medaljong med tilbehør


Kengurumedaljongen :
Ha på salt og pepper på begge sider. Vent til smøret i panna har blitt brunt og ligger rolig.
Stek 20 sek på hver side. Legg i ildfast form med litt smørklatter.
Midt i ovnen på 150 grader i 30 min. La hvile.

Selleri/gulrot pure :
Hakk i småbiter og kok til det er mørt i lettsalta vann.

Tøm av vann og ha i 100 g smør.

Bruk stavmikser til det blir purè.

1 ts salt. 1/2 ts pepper. 1 dl fløte.

saus :
1 løk
4 ss hel pepper
smør
2 ss mel
5-6 dl fløte
2 ts gurkemeie
3 ts sitron
1,5 ts salt
muskat

Hakk opp løk og la det surre på lav varme i gryte med hel pepper og smør til løken blir myk. Bruk så stavmikser.
Ha oppi mel og fløte til passe tykk. Tilsett så gurkemeie og sitron. Smak til med salt og et bittelite dryss muskat.

Asparges med bacon :
Rull bacon rundt asparges og knyt. I ovnen på 250 grader i 15 min.

Potetmos :
20 poteter
100 g smør
3 dl fløte
2-3 dl melk
salt/pepper

Poteter kokes møre. Ta av vannet. Ha oppi smør og stapp. Ha så i fløte og smak med salt og pepper..
Ha oppi melk og rør rundt til den blir luftig.
Vel bekomme.

             Tanja 

4 kommentarer

Hvor mye gulrot og sellerirot bruker du?

I sellerirot og 2-3 gulrøtter Helene: ). Det blir mye så du kan godt halvere

Jeg vet ikke hva kengurumedaljon er. Er det ekte kenguru(for det har jeg spist), eller er det storfe? Nå har jeg lest oppskrift opp og ned, og klarer ikke å se at det står noe sted?

Skriv en ny kommentar