hits

Kenguru- medaljong med tilbehr


Kengurumedaljongen :
Ha p salt og pepper p begge sider. Vent til smret i panna har blitt brunt og ligger rolig.
Stek 20 sek p hver side. Legg i ildfast form med litt smrklatter.
Midt i ovnen p 150 grader i 30 min. La hvile.

Selleri/gulrot pure :
Hakk i smbiter og kok til det er mrt i lettsalta vann.

Tm av vann og ha i 100 g smr.

Bruk stavmikser til det blir pur.

1 ts salt. 1/2 ts pepper. 1 dl flte.

saus :
1 lk
4 ss hel pepper
smr
2 ss mel
5-6 dl flte
2 ts gurkemeie
3 ts sitron
1,5 ts salt
muskat

Hakk opp lk og la det surre p lav varme i gryte med hel pepper og smr til lken blir myk. Bruk s stavmikser.
Ha oppi mel og flte til passe tykk. Tilsett s gurkemeie og sitron. Smak til med salt og et bittelite dryss muskat.

Asparges med bacon :
Rull bacon rundt asparges og knyt. I ovnen p 250 grader i 15 min.

Potetmos :
20 poteter
100 g smr
3 dl flte
2-3 dl melk
salt/pepper

Poteter kokes mre. Ta av vannet. Ha oppi smr og stapp. Ha s i flte og smak med salt og pepper..
Ha oppi melk og rr rundt til den blir luftig.
Vel bekomme.

             Tanja 

4 kommentarer

Hvor mye gulrot og sellerirot bruker du?

I sellerirot og 2-3 gulrtter Helene: ). Det blir mye s du kan godt halvere

Jeg vet ikke hva kengurumedaljon er. Er det ekte kenguru(for det har jeg spist), eller er det storfe? N har jeg lest oppskrift opp og ned, og klarer ikke se at det str noe sted?

Skriv en ny kommentar