Innbakt kylling i sursøt saus

  • 11.02.2016, 21:44

Kyllingfilèt
Tempura:
200 g hvetemel
4 eggeplommer
4 dl farris eller iskaldt vann
4 stivpiskede eggehviter.
Salt
Bland ingrediensene.
Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. 

Del kyllingfiletene i ønsket krydder.
 
hindu kyllingkrydder,
salt og pepper.
La ligge i minst 20 min.
Dypp bitene i tempuraen.
Friter i frityrgryte eller tykkbunnet panne med frityr olje /solsikkeolje.
Jeg bruker pølseklype i stål og holder hver bit til den har fått litt skorpe før jeg slipper den, i ca 15 sekund.

Sursøt saus:
4 dl vann
1 dl vann + 3 ts maizenna
1 hønsebuljong
Saften fra en boks med ananas
3 ss soyasaus
1 ts HP
2 ss eddik 7 %
3 ss brunt sukker
1 1/2 ss honning
1/2 ts ingefær

Bitene i en ananasboks
1/2 grønn paprika.
Du kan også bruke feks bambusskudd, vannkastanjer og gulrot. 
Bland alle ingrediensene minus 1 dl vann og maizenna.
La dette koke opp.
Når dette koker rist ut maizenna i 1 dl vann og ha i den kokende i blandingen.
La koke 1 min før servering.
 

Kok ris etter pakkens anvisning. Vi beregner 4.5 dl tørr ris til en familie på 4.

               Tanja 

 

 



14 Kommentarer














Stine Marie

15.02.2016 kl.20:48

Farris eller vann. Hva er best og hvorfor?
matfrabunnenfb.blogg.no

15.02.2016 kl.20:54

farris. Blir sprøere
Snjolaug

15.02.2016 kl.23:35

Hva er HA? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

16.02.2016 kl.01:05

Snjolaug: HP du mener? Det er chilisaus fra Heinz. Selges i alle matbutikker :)
Helene

16.02.2016 kl.00:22

Del kyllingfiletene i ønsket krydder? 😁

Dette skal jeg jammen lage i morgen! Takk for tips! 👍😘
matfrabunnenfb.blogg.no

16.02.2016 kl.01:05

Helene: Ja, jeg bruker det krydderet som står under :) Håper det smaker!
Helene

16.02.2016 kl.16:28

Dypper du kyllingbitene i tempura rå? Hvor store er bitene?
Hege haraldsø

19.04.2016 kl.16:00

Hva er hp... :-P
matfrabunnenfb.blogg.no

19.04.2016 kl.23:35

Hege haraldsø: Det er en saus som du får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Står ved ketchup og dressinger mener jeg c",)
matfrabunnenfb.blogg.no

20.04.2016 kl.08:45

Det er en engelsk saus. Worchester saus lignende. Selges overalt Hege haraldsø: )
Bente

23.04.2017 kl.17:07

Kan jeg bruke svin i denne oppskriften?
matfrabunnenfb.blogg.no

23.04.2017 kl.19:16

Det kan du Bente: )
Bente

23.04.2017 kl.23:16

Da blir det sur/søt i løpet av uke som kommer :)

Takk for fantastiske oppskrifter, med gode forklaringer.
matfrabunnenfb.blogg.no

23.04.2017 kl.23:18

Håper du liker den Bente: )Takk for fine ord


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©