hits

Innbakt kylling i sursøt saus

Kyllingfilèt
Tempura:
200 g hvetemel
4 eggeplommer
4 dl farris eller iskaldt vann
4 stivpiskede eggehviter.
Salt
Bland ingrediensene.
Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. 

Del kyllingfiletene i ønsket krydder.
 
hindu kyllingkrydder,
salt og pepper.
La ligge i minst 20 min.
Dypp bitene i tempuraen.
Friter i frityrgryte eller tykkbunnet panne med frityr olje /solsikkeolje.
Jeg bruker pølseklype i stål og holder hver bit til den har fått litt skorpe før jeg slipper den, i ca 15 sekund.

Sursøt saus:
4 dl vann
1 dl vann + 3 ts maizenna
1 hønsebuljong
Saften fra en boks med ananas
3 ss soyasaus
1 ts HP
2 ss eddik 7 %
3 ss brunt sukker
1 1/2 ss honning
1/2 ts ingefær

Bitene i en ananasboks
1/2 grønn paprika.
Du kan også bruke feks bambusskudd, vannkastanjer og gulrot. 
Bland alle ingrediensene minus 1 dl vann og maizenna.
La dette koke opp.
Når dette koker rist ut maizenna i 1 dl vann og ha i den kokende i blandingen.
La koke 1 min før servering.
 

Kok ris etter pakkens anvisning. Vi beregner 4.5 dl tørr ris til en familie på 4.

               Tanja 

 

 

14 kommentarer

Farris eller vann. Hva er best og hvorfor?

Hva er HA? :)

Snjolaug: HP du mener? Det er chilisaus fra Heinz. Selges i alle matbutikker :)

Del kyllingfiletene i ønsket krydder? 😁

Dette skal jeg jammen lage i morgen! Takk for tips! 👍😘

Helene: Ja, jeg bruker det krydderet som står under :) Håper det smaker!

Dypper du kyllingbitene i tempura rå? Hvor store er bitene?

Hege haraldsø

Hege haraldsø

Hva er hp... :-P

Hege haraldsø: Det er en saus som du får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Står ved ketchup og dressinger mener jeg c",)

Det er en engelsk saus. Worchester saus lignende. Selges overalt Hege haraldsø: )

Kan jeg bruke svin i denne oppskriften?

Da blir det sur/søt i løpet av uke som kommer :)

Takk for fantastiske oppskrifter, med gode forklaringer.

Håper du liker den Bente: )Takk for fine ord

Skriv en ny kommentar