hits

Helstekt indrefilet av elg med lys peppersaus,maiskrem og poteter



Indrefileten:
La kjøttet bli romtemperert. Smelt smør. Vent til smøret ligger brunt og stille i panna. Brun kjøttet på absolutt alle sider. Krydre med salt og pepper. Sett i ovn med steketermometer på 130 grader. Ta ut når kjøttet har kjernetemp på 55 ( medium minus). La hvile under klede.

Maiskrem:
3 bokser mais
50 g smør
2 dl fløte
1 ts salt
1/2 ts pepper

Ha mais i en liten gryte. Ha i smør og fløte. La putre i 30 -40 min. Stavmiks. Tilsett salt og pepper

Lys peppersaus:
1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
1 ts salt
2 ts pepper 
2 ss creme fraiche


Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.
Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. .Sil bort pepperkorn om ønskelig.

Kok asterix poteter i ca 22 min i lettsalta vann.

Velbekomme.

            Tanja 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar