Hverdagsbrød


(2 store brød)

5 dl sammalt hvetemel
6 dl grovbakst
5 dl sammalt rugmel
2 dl havregryn
12 dl hvetemel
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
1 dl solsikkeolje
3 ss lys sirup
2 egg ( så det ikke skal smule)
1 pk tørrgjær
12-13 dl vann


Ha i alt det tørre og så fingervarmt vann ca 37 grader.

La den elte i kjøkkenmaskin 10 min.

La heve lunt sted i 2 timer.

Ha de over i former.

La de etterheve i 1 time.

Pensle med melk og dryss over ekstra med lin og sesamfrø.

Stek i ovn nederste rille på 200 grader i 40 min.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg