Syndig himmelsk marengsdrøm

  • 14.02.2016, 01:45


Mandelbunn: 
100 g mandler
250 g melis
3 eggehviter
Noen fnugg salt
Mandlene kvernes eller grovhakkes med stavmikser.
Ha i melis. Stivpisk eggehviter med noen fnugg salt.
Vend inn eggehvitene med resten.
Legg i porsjonsrundinger på ett bakepapir etter ønsket størrelse, feks 6-8 stk.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 20 min (hvis du ønsker den seig) og 30 min hvis du ønsker den hard.

Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
Noen fnugg salt
Stivpisk eggehvitene med noen fnugg salt.
Ha i sukker gradvis mens du pisker videre stivt.
Bruk sprøytepose og lag topper som du legger på bakepapir.
Stek midt i ovnen på 125 grader i 2 timer. 

Jordbærcoulis:
200 gram frosne jordbær
Saft av en sitron
2 ss sukker
Kjør blandingen med stavmikser.

Smelt og avkjøl kokesjokolade. Pyntes etter ønske.

Tanja 

 

 



2 Kommentarer














Sissel Johansen

14.02.2016 kl.11:32

DENNE må jo bare bli dagens dessert.. 😍
matfrabunnenfb.blogg.no

15.02.2016 kl.22:16

Herlig


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©