Baconsurret svinefilet fylt med baconost & purre

  • 14.02.2016, 18:23


Med selleri & gulrotpure med soppsaus og saltsprengte poteter
1 svinefilet
Baconost
Purre


Svinefileten:
Brun den kjapt på alle sider i panna.
Skjær snitt 2/3 ned og fyll med en stripe baconost og masse purre.
Knyt en pakke bacon rundt side om side. Stekes på 200 g i midten av ovnen til kjernetemp 67. Den vil øke 3 grader mens den hviler.
Har du ikke steketermometer kan du steke i 25 minutter.

Soppsaus:
200 gr sopp
4 sjarlottløk
4dl fløte
2ss worchestersaus
Stek sopp og løk raskt i en liten gryte . Salte og pepre.
Hell over fløten og worchestersauce.
La det småputre i 10 min.
Rett før servering har du oppi 2 ss creme fraiche.
Smak til med salt og pepper.

Purè:
1/2 sellerirot
2 gulerøtter
Litt salt
Dette kokes i små biter .til det blir mørt
Bruk så stavmikser så den blir jevn og glatt.
Tilsett 1 dl fløte og hold varm på lav temp.

Saltsprengte poteter :
Ha en liter vann og en liter salt i en gryte.
Tilsett poteter MED skallet på
La de koke i 22-25 min. Jeg bruker Amadine poteter når jeg lager saltsprengte poteter.
Børst av salt på potetene før servering.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



6 Kommentarer














Anne Charlotte

15.02.2016 kl.08:25

Mmmm...Nam så deilig snuppa! Ser nydelig ut som alltid ❤
matfrabunnenfb.blogg.no

15.02.2016 kl.11:58

Anne Charlotte:
Tusen takk snuppa :) Så hyggeli og høre :)
Monica

14.08.2016 kl.11:01

Hei. Har prøvd dette å det var aldeles nydelig!! Var litt usikker hvordan svinefileeten skulle stekes etter at den var surret i bacon. Hadde den i stekeovn 20 min så kjøttet og bacon ble stekt. Hvordan gjør du det?
matfrabunnenfb.blogg.no

15.08.2016 kl.14:41

Jeg bruner kjapt i panna og så i ovnen Monica: ). Til kjernetemp viser 68 eller i ca 20-25 min
helle

12.10.2016 kl.05:21

hvordan skal den stekes???
matfrabunnenfb.blogg.no

12.10.2016 kl.06:16

Brunes lett i panna og stekes til kjernetemp 68 eller ca 25 min helle:


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©