hits







Grateng

  • 15.02.2016, 15:39

Grateng av Tanja

 

Dette er en stor oppskrift
Grunnoppskriften: 
350 g smr
7 dl mel
2 1.75 liter melk
2 ss salt
1 ss muskat
1/2 ss pepper
7 dl makaroni
6 egg
Brdrasp eller griljermel
 
Smelt smret i en minimum 5 liters gryte.
Rr kjapt inn melet.
Spe gradvis med melken og rr hele tiden.
Gi ett oppkok.
Ha i krydder og la putre i 5 min.
 

Sett gryten i kaldt vannbad for nedkjling.
 
 
 
Kok makaroni.
 
 
Skill eggeplommer og eggehviter.
 
Kontroller at hvitsausen er lunken eller kald.
Rr inn eggeplommene og ha i makaronien.
Stivpisk eggehvitene.
Vend eggehviten inn i sausen forsiktig.
 
 
 
 
Fordel dette i former.
Ha i nsket fyll som du dytter ned i formene.
 
 
 
Lagde 3 typer idag.
Med stekt flesk,plser og fisk.
Jeg brukte ca 400 g av hver.
Ha p brdrasp eller griljermel.
 
Stekes nederst i forvarmet ovn p 200 g i 45-50 min.
De som skal fryses trenger ikke stekes frst.
De taes opp kvelden fr og varmes som angitt.
     
                   Tanja

 

 

 



2 Kommentarer














lisarorvik

15.02.2016 kl.15:53

Dette s godt ut ;)
matfrabunnenfb.blogg.no

15.02.2016 kl.15:55

lisarorvik:
Tusen takk for det :)


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik