Grateng

  • 15.02.2016, 15:39

Grateng av Tanja

 

Dette er en stor oppskrift
Grunnoppskriften: 
350 g smør
7 dl mel
2 × 1.75 liter melk
2 ss salt
1 ss muskat
1/2 ss pepper
7 dl makaroni
6 egg
Brødrasp eller griljermel
 
Smelt smøret i en minimum 5 liters gryte.
Rør kjapt inn melet.
Spe gradvis med melken og rør hele tiden.
Gi ett oppkok.
Ha i krydder og la putre i 5 min.
 

Sett gryten i kaldt vannbad for nedkjøling.
 
 
 
Kok makaroni.
 
 
Skill eggeplommer og eggehviter.
 
Kontroller at hvitsausen er lunken eller kald.
Rør inn eggeplommene og ha i makaronien.
Stivpisk eggehvitene.
Vend eggehviten inn i sausen forsiktig.
 
 
 
 
Fordel dette i former.
Ha i ønsket fyll som du dytter ned i formene.
 
 
 
Lagde 3 typer idag.
Med stekt flesk,pølser og fisk.
Jeg brukte ca 400 g av hver.
Ha på brødrasp eller griljermel.
 
Stekes nederst i forvarmet ovn på 200 g i 45-50 min.
De som skal fryses trenger ikke stekes først.
De taes opp kvelden før og varmes som angitt.
     
                   Tanja

 

 

 



2 Kommentarer














lisarorvik

15.02.2016 kl.15:53

Dette så godt ut ;)
matfrabunnenfb.blogg.no

15.02.2016 kl.15:55

lisarorvik:
Tusen takk for det :)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©