Foccacia

  • 16.02.2016, 14:36

INNEHOLDER PRODUKTPLASSERING

Foccacia

1 liter møllerens pizzamel ( eller hvetemel)
1 pk tørrgjær
6 dl godt lunkent vann
1 ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje
1 ts tørket timian
1 ss tørket basilikum 

Fylles med :
Ca 30 g soltørkede tomater
1/2 glass fetaost
God olivenolje, f.eks. Platinium 0.2% Extra Virgin
Friske timiankvister
Maldonsalt 


Lag deigen.

Eltes i 10 min.

La heve 30 min.

Smør en langpanne 20×30 cm.

Legg i deigen

Dytt fetaost og soltørkede tomater godt ned i deigen.

Sprinkle over olivenolje. Jeg har brukt Platinium 0.2% Extra Virgin Olivenolje.

Dryss over godt med maldonsalt.

Stikk ned timiankvister.

Heves 10 min. Settes i forvarmet ovn på 180 grader midt i.

Stek i 25 min. Sett så på grillelement og la den stå videre 3 min.     

Olivenoljen er kjøpt på  https://www.oliventreet.no/ 

Bruk koden MFB og få 10% rabatt på det du handler.

Hvorfor bruke Tipo 0 ? 00 istedetfor siktet hvetemel. 

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 %  inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00. 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..  

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 

 



2 Kommentarer














06.10.2016 kl.19:02

Bakt dette t klubb ikveld, men usikker si eg i farten tok 1kg pizzamel isteden for 1 l 😂😂😂
matfrabunnenfb.blogg.no

07.10.2016 kl.16:23

Ojsann Anonym: og
Det kan neppe bli bra...


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©