hits

Kunsten lage brun saus



 

Kunsten lage brun saus. Av Tanja

lage god hjemmelaget brun saus er en kunst som lres via trening og gode rd.
Til de uerfarne som nsker hjelp bruker jeg gi noen generelle rd. Bruk teflonpanne da det gjr det lettere ikke la den brenne seg. En tresleiv er best bruke. Smelt smr og ha i lik mengde mel. I starten er det lurt ha max middels/litt over middels varme. Rr hele tiden og ikke g fra. Ha kraft eller vann ved siden av deg. Nr den er brunet s dra gryta av plata. Hell i vske mens du rrer til tykkelsen du nsker. Lett brenne seg p dampen s bruk hanske om du er redd for det. N kan du leke med krydder, dijonsennep,soyasaus, brunost, flte, rmme osv..alt etter hva du liker og hva du skal ha. Etterhvert lager du mange ulike sauser av dette.  Sausen br smkoke 20-30 min for f bort melsmaken.  Lykke til.

4 kommentarer

Hvor mye av hver bruker du?

Bruker feks 100 g smr p 1.5 dl mel

Gr det an lage denne i en glutenfri variant? =)

Det er dessverre ikke mitt sterke felt Anonym: )

Skriv en ny kommentar