hits






Lasagne

  • 17.02.2016, 20:12

Lasagne
 4  pers + tilsvarende til en fryserasjon


Tomatsaus:
2 pk hakka tomat (eldorado)
1 liten boks tomatpur (140 g)
3 stilker stangselleri
2 store gulrtter 
1 1/2 lk
2 dl vann
4 ss basilikum 
2 ts timian
1 ts kanel
2 store kjttbuljongterninger
4 ss ketchup
3 ts sukker
1 ts sambal oelek (chilipasta)


Skjr opp gulrot,lk og selleri og ha i gryta med resten av ingrediensene. 
La det putre i 2 timer. 
Etter 2 timer stavmiks blandingen. 
Stek 1 kg karbonadedeig med 2 ts salt og 2.5 ts pepper.
Ha karbonadedeig i tomatsausen nr tomatsausen er ferdigkokt.

Ostesaus: 
80 g smr
1 dl mel
5 dl melk
3 dl flte
75 g parmesanost
100 g jarlsberg
3 ts Salt
1 ts muskat
1/2 ts pepper


Smelt smret og rr fort inn melet. 
Spe med melk mens du visper. 
Ha i flten og osten og krydderet. 
La smputre 6-7 min.

Legg pasta plater i bunn i en litt stor ildfast form. 
Ha p kjtttomatsausen og s ett lag Ostesaus opp p den. 
Legg 3 slike lag. 
Legg til slutt p 2 lag med jarlsberg. 
Stekes nederst i ovnen p 200 g i 33 min.

La den hvile 15 min fr servering.

                   Tanja



28 Kommentarer














Cengelsen

17.02.2016 kl.21:21

Dette s skikkelig godt ut! :-D
matfrabunnenfb.blogg.no

17.02.2016 kl.21:49

Cengelsen:
tusen takk for det :)

18.02.2016 kl.08:23

Fint at dere har ftt opprettet blogg, nr ut til fler og lettere bla i oppskrifter synes jeg !:)

Ett lite tips er endre design ;) samt endre oppsett , da d ( hvert fall p min Mac og mobil) blir skeivt og overskriftene forstore og rotete
matfrabunnenfb.blogg.no

18.02.2016 kl.14:59

Anonym:
Takk for tilbakemelding. Det skal vi se p.. Ser bra ut fra vre mac og mobiler s vi m forske litt p dette...
Nina

11.10.2016 kl.17:04

Er ostesausen fryseporsjon ogs?

Hvor stor form bruker du?

Oppgi gjerne lengde og bredde, m ha ny form.
matfrabunnenfb.blogg.no

11.10.2016 kl.17:48

Jeg lager 2 store ildfaste former Nina og fryser den ene ?
matfrabunnenfb.blogg.no

12.10.2016 kl.06:19

Tror den er ca 25 35 Nina:
Anne

12.10.2016 kl.12:59

Hei! Fant oppskriften inne p facebook siden din og har prvd lage den tidligere. Veldig god lasagne!

Men jeg fikk ikke nok til bde middag + fryseporsjon. Har jeg misforsttt?

Skal den dobles for f fryseporsjon eller er fryseporsjon kun om man bruker sm former?
matfrabunnenfb.blogg.no

12.10.2016 kl.17:48

Den er ment til to middager som den str Anne: ) Men kan jo hende dere spiste mer enn oss eller hadde mindre tilbehr. Vi har baguetter og salat til :)
Elin Lund

04.11.2016 kl.14:01

Savner veldig en knapp....s d gr gange opp oppskriften til mange.......ca 30 - 40 personer.

Er s mange gode oppskrifter her :))

30.01.2017 kl.15:17

Steker du den du fryser ogs, og bare varmer opp? Eller steker du den da den skal serveres?
matfrabunnenfb.blogg.no

30.01.2017 kl.16:08

Hvis kjttdeigen er fersk fryser jeg den r. Om kjttdeigen er fryst fra fr s steker jeg fr nedfrysing :)

22.06.2017 kl.16:24

3 ss basilikum? Er det riktig. Syntes det virket som mye mens jeg lagde det. Og syntes den dominerte veldig p smaken.
matfrabunnenfb.blogg.no

26.06.2017 kl.20:05

Det er riktig men er jo ikke sikkert den passer for din gane Anonym:)
Marlyn Tonheim

04.08.2017 kl.14:57

Hei. Det str 100 g Jarlsberg. Skal dette inn i sausen sammen med parmesanosten, eller bare p toppen? Synes det virker lite med 100 g Jarlsberg p toppen nr den skal i to lag.
matfrabunnenfb.blogg.no

05.08.2017 kl.22:21

I.sausen Marlyn Tonheim: )

22.08.2017 kl.14:27

Hres nesten ut som lasagnen jeg lager. .Men jeg strr bare godt med revet parmesan mellom lagene. Alts ingen saus,bare ost. Kjempegodt😉
matfrabunnenfb.blogg.no

23.08.2017 kl.18:52

Herlig Anonym: )
Anders

22.08.2017 kl.20:24

Hvor fr en tak i chillipasta??
matfrabunnenfb.blogg.no

23.08.2017 kl.18:51

Stort sett overalt Anders: )
Wenche

27.03.2018 kl.09:34

Hei!

Lurer p om jeg skal lage denne til 6 voksne og 3 barn. Serveres med tilbehr. Vanligvis spiser barna mest av tilbehret.

Br jeg doble oppskriften for f nok, tror du?
matfrabunnenfb.blogg.no

27.03.2018 kl.17:16

Wenche: Dette er nok til 2 former s tror det skal holde :)
Malin

29.05.2018 kl.23:31

Hei! Bruker du vanlig lettmelk i ostesausen? :-)
matfrabunnenfb.blogg.no

06.06.2018 kl.20:42

Ja Malin: )
WencheS

11.06.2018 kl.12:50

Er det riktig at det er pastaplater i bunnen, og ikke saus?

Og blir dette 1 eller 2 former?
matfrabunnenfb.blogg.no

11.06.2018 kl.16:01

Det er riktig WencheS:
WencheS

11.06.2018 kl.12:53

Og hva vil to lag jarlsberg si? Et tykt lag? Skjnte ikke helt...
matfrabunnenfb.blogg.no

11.06.2018 kl.16:01

2 skiver opp hverandre bortetter WencheS: )


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik