Lasagne

  • 17.02.2016, 20:12

Lasagne
 4  pers + tilsvarende til en fryserasjon


Tomatsaus:
2 pk hakka tomat (eldorado)
1 liten boks tomatpuré (140 g)
3 stilker stangselleri
2 store gulrøtter 
1 1/2 løk
2 dl vann
4 ss basilikum 
2 ts timian
1 ts kanel
2 store kjøttbuljongterninger
4 ss ketchup
3 ts sukker
1 ts sambal oelek (chilipasta)


Skjær opp gulrot,løk og selleri og ha i gryta med resten av ingrediensene. 
La det putre i 2 timer. 
Etter 2 timer stavmiks blandingen. 
Stek 1 kg karbonadedeig med 2 ts salt og 2.5 ts pepper.
Ha karbonadedeig i tomatsausen når tomatsausen er ferdigkokt.

Ostesaus: 
80 g smør
1 dl mel
5 dl melk
3 dl fløte
75 g parmesanost
100 g jarlsberg
3 ts Salt
1 ts muskat
1/2 ts pepper


Smelt smøret og rør fort inn melet. 
Spe med melk mens du visper. 
Ha i fløten og osten og krydderet. 
La småputre 6-7 min.

Legg pasta plater i bunn i en litt stor ildfast form. 
Ha på kjøtttomatsausen og så ett lag Ostesaus opp på den. 
Legg 3 slike lag. 
Legg til slutt på 2 lag med jarlsberg. 
Stekes nederst i ovnen på 200 g i 33 min.

La den hvile 15 min før servering.

                   Tanja



20 Kommentarer














Cengelsen

17.02.2016 kl.21:21

Dette så skikkelig godt ut! :-D
matfrabunnenfb.blogg.no

17.02.2016 kl.21:49

Cengelsen:
tusen takk for det :)

18.02.2016 kl.08:23

Fint at dere har fått opprettet blogg, når ut til fler og lettere å bla i oppskrifter synes jeg !:)

Ett lite tips er å endre design ;) samt endre oppsett , da d ( hvert fall på min Mac og mobil) blir skeivt og overskriftene forstore og rotete
matfrabunnenfb.blogg.no

18.02.2016 kl.14:59

Anonym:
Takk for tilbakemelding. Det skal vi se på.. Ser bra ut fra våre mac og mobiler så vi må forske litt på dette...
Nina

11.10.2016 kl.17:04

Er ostesausen fryseporsjon også?

Hvor stor form bruker du?

Oppgi gjerne lengde og bredde, må ha ny form.
matfrabunnenfb.blogg.no

11.10.2016 kl.17:48

Jeg lager 2 store ildfaste former Nina og fryser den ene ?
matfrabunnenfb.blogg.no

12.10.2016 kl.06:19

Tror den er ca 25 ×35 Nina:
Anne

12.10.2016 kl.12:59

Hei! Fant oppskriften inne på facebook siden din og har prøvd å lage den tidligere. Veldig god lasagne!

Men jeg fikk ikke nok til både middag + fryseporsjon. Har jeg misforstått?

Skal den dobles for å få fryseporsjon eller er fryseporsjon kun om man bruker små former?
matfrabunnenfb.blogg.no

12.10.2016 kl.17:48

Den er ment til to middager som den står Anne: ) Men kan jo hende dere spiste mer enn oss eller hadde mindre tilbehør. Vi har baguetter og salat til :)
Elin Lund

04.11.2016 kl.14:01

Savner veldig en knapp....så d går å gange opp oppskriften til mange.......ca 30 - 40 personer.

Er så mange gode oppskrifter her :))

30.01.2017 kl.15:17

Steker du den du fryser også, og bare varmer opp? Eller steker du den da den skal serveres?
matfrabunnenfb.blogg.no

30.01.2017 kl.16:08

Hvis kjøttdeigen er fersk fryser jeg den rå. Om kjøttdeigen er fryst fra før så steker jeg før nedfrysing :)

22.06.2017 kl.16:24

3 ss basilikum? Er det riktig. Syntes det virket som mye mens jeg lagde det. Og syntes den dominerte veldig på smaken.
matfrabunnenfb.blogg.no

26.06.2017 kl.20:05

Det er riktig men er jo ikke sikkert den passer for din gane Anonym:)
Marlyn Tonheim

04.08.2017 kl.14:57

Hei. Det står 100 g Jarlsberg. Skal dette inn i sausen sammen med parmesanosten, eller bare på toppen? Synes det virker lite med 100 g Jarlsberg på toppen når den skal i to lag.
matfrabunnenfb.blogg.no

05.08.2017 kl.22:21

I.sausen Marlyn Tonheim: )

22.08.2017 kl.14:27

Høres nesten ut som lasagnen jeg lager. .Men jeg strør bare godt med revet parmesan mellom lagene. Altså ingen saus,bare ost. Kjempegodt😉
matfrabunnenfb.blogg.no

23.08.2017 kl.18:52

Herlig Anonym: )
Anders

22.08.2017 kl.20:24

Hvor får en tak i chillipasta??
matfrabunnenfb.blogg.no

23.08.2017 kl.18:51

Stort sett overalt Anders: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©