Moussaka

  • 18.02.2016, 15:37




Moussaka av tanja

Kjøttsaus : 

600 gr karbonadedeig stekes
1 boks hakket tomater 
2 hakket friske tomater 
3 dl kraft eller vann
2 kjøttbuljongterninger
3 klyper sukker
1/2ts ingefær
1 ts kanel
1 ts timian
2 1/2 ss basilikum 
3 ts løkpulver
1 stor hakket løk                                                       
2 - 3 fedd hvitløk


La det småkoke i 20 min.
Smak til med salt og pepper.

Hvitsaus: 
2 toppet ss margarin. 
3 toppet ss hv.mel. 
spe på med 
4.5 dl melk og 2.5 dl fløte. 
1 ts muskat og 2 ss parmesan. 

Smak til med salt og pepper. 
La det småkoke

Skrell 5 poteter og del de i tynne skiver i rå tilstand.
Ha de i hvitsaus og putre i 5 min. 
Finn en ildfast form og ha kjøttfyllet først og så sausen. 
Topp det med jarlsberg. 
Nederst i ovn i 40 -45 min. 200 g . 
Kan hvile litt før servering.

Forslag til tilbehør feks : 
Gresk salat. Tzatziki. Foccachia eller lyst brød. Velbekomme.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



16 Kommentarer














Heidi

14.08.2016 kl.01:01

Det hørtes kjempe godt ut. Må prøves til uken 😊
matfrabunnenfb.blogg.no

15.08.2016 kl.14:42

Den er veldig populær på facebookgruppen Heidi: )
Else

07.04.2017 kl.00:02

Kan denne lages dagen før bruk.uten og steke den?
matfrabunnenfb.blogg.no

07.04.2017 kl.22:53

Ja Else: )
Cecilie

11.04.2017 kl.11:07

Skal buljongterningene blandes ut i vann?
matfrabunnenfb.blogg.no

11.04.2017 kl.22:37

Nei putre med i panna Cecilie: )
Bjørg Helene kolås

25.04.2017 kl.20:55

Hei,hvor mange personer er denne moussakan beregnet på?
matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.22:51

Holder vel til 6 voksne Bjørg Helene kolås: )
Linda

29.04.2017 kl.13:40

Er det matfløte som skal brukes i den hvite sausen?
matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:20

Bruker kun kremfløte i alt Linda: )
Winnie

10.05.2017 kl.16:59

Dette er en storfavoritt, og skal lages idag igjen ❤️
matfrabunnenfb.blogg.no

11.05.2017 kl.21:44

Så herlig å høre Winnie: )
Eli-Kristin Herberg

29.09.2017 kl.01:00

Alt Tanja lager fra bunnen er av god næringsrik mat og ser utrolig lekkert ut !!Vi nyter jo med øynene også vet jeg,derfor er jeg imponert av hennes unge alder tar tak i det som er den gode hjemmelagde maten som mange unge i dag har glemt,kanskje ikke fått det servert før av sin familie,så dette er en fantastisk blogg med Tanja Foss som startet det hele ...Viser jo på antall medlemmer at dette er kommet for å bli,spesielt for yngre som vil prøve seg,men jeg er en gammel kone som har mye glede av alle de fristende nye rettene hun bringer ut til oss alle 🌻Tusen takk Tanja 🍁🏆
matfrabunnenfb.blogg.no

29.09.2017 kl.23:50

Jeg blir helt totalt overveldet...Eli: ). Tusen hjertelig takk for det:)
Heidi Sortnes

18.10.2017 kl.17:34

Står 2-3 fedd hvitløk, men har bare hvitløk uten fedd. Bruker jeg da en hel slik? Er ikke store de altså, veier 12 gram før de er renset. Skal lage i morgen.
matfrabunnenfb.blogg.no

19.10.2017 kl.00:20

Prøv å smak deg fram Heidi Sortnes: ). Den er ukjent for meg


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©