Moussaka

 

Kjøttsaus :
600 gr karbonadedeig stekes
1 boks hakket tomater
2 hakket friske tomater
3 dl kraft eller vann
2 kjøttbuljongterninger
3 klyper sukker
1/2ts ingefær
1 ts kanel
1 ts timian
2 1/2 ss basilikum
3 ts løkpulver
1 stor hakket løk og 
2-3 fedd hvitløk

La det småkoke i 20 min.
Smak til med salt og pepper.

Hvitsaus:
2 toppet ss margarin.
3 toppet ss hv.mel.
spe på med
4.5 dl melk og 2.5 dl fløte.
1 ts muskat og 2 ss parmesan.

Smak til med salt og pepper.
La det småkoke

Skrell 5 poteter og del de i tynne skiver i rå tilstand.
Ha de i hvitsaus og putre i 5 min.
Finn en ildfast form og ha kjøttfyllet først og så sausen.
Topp det med jarlsberg.
Nederst i ovn i 40 -45 min. 200 g .
Kan hvile litt før servering.

Forslag til tilbehør feks :
Gresk salat. Tzatziki. Foccachia eller lyst brød. Velbekomme.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

20 kommentarer

Siste innlegg