Finnbiff med potetmos

  • 19.02.2016, 18:02


Finnbiff med potetmos


150 g bacon 
400 g reinskav 
salt og pepper 

Brun baconbiter i stekepanna. Ha over i gryte. 
Stek reinskav i baconfettet med salt og pepper. 
Ha over i gryta. 

1 kurv sopp 
1 stor løk
1 dl vann 
Stek soppen raskt i panna og ha over i gryta. 
Del løk i biter og surr i panna. 
Ha på vann og kok ut panna og ha krafta og løken oppi gryta. 

Ha 2 dl vann i gryta. 1 dl kan byttes med rødvin om du vil. 
Tilsett 10 skivet fløtemysost, 
1 ts rosmarin 
2 ts timian. 
La dette surre mens potetene koker. 

2-3 dl creme fraiche. Haes i 5 min før servering.

Potetmos : 
Kok 15-18 poteter i 22-25 min. 
Jeg bruker asterix. 
Tilsett 100 g margarin mens du moser potetene. 
Tilsett 1 dl fløte mens du rører rundt. 
Tilsett så 1-2 dl melk og pisk den luftig. 
Smak til med salt og pepper.

Velbekomme

                        Tanja



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©