Utbenet rådyrstek med sellerirotpurè, sopp & løkblanding, poteter, rørt tyttebær og viltsaus

  • 19.02.2016, 18:12


Utbenet rådyrstek med sellerirotpurè,sopp & løkblanding, poteter, rørt tyttebær og viltsaus

Kraft til sausen:
Ben ut låret med en god utbeningskniv. 
Skyll de og legg de i en gryte dekt av vann. 

Ha i 1 løk delt i biter, 
3 gulrøtter 
1/2 sellerirot i skiver. 
Ha i noen stilker frisk timian 
ca 1 ts salt pr liter. 
Kokes i minimum 10 timer. Etterfyll vann underveis.

Sausen (stor oppskrift)
200 g smør
3 dl hvetemel
12 dl kraft ( evt delvis vann)
4 dl crème fraiche 
6 dl fløte
6 skivet fløtemysost
2 ts dijonsennep 
1 ss soyasaus
2 ts timian
Salt og pepper etter ønske
3-5 store sjarlottløk
1/2 rødløk
2 dl rødvin. 
Finhakk sjalottløk og rødløk. Fres de blanke og myke i litt smør. 
Ha i rødvin. 
La dette putre og redusere ned. Sett gryten til side.

Lag mørkebrun jevning av mel og smør. 
Ha i kraften og smakstilsetningene inkludert løk og vinblandingen. 
La småkoke i ca 30 min. 
Tilsett fløte og crème fraiche 5 min før servering. 

Steken: 
Bindes opp med hyssing som på bildet. 
Ha på salt og pepper. 
Når den er romtemperert brunes den raskt på alle sidene i stekepanne på max varme. 
Legg den i en stekepose. 
Legg en klatt smør på Steken.
Sett i steketermometer. 
Settes i forvarmet ovn på 70 grader midt i ovnen.
Når kjernetemperaturen viser 60 tar du den ut (dette tar mange timer. Start om morgenen). 
Ta den umiddelbart ut av stekepose og pakk den i rent koppehåndkle. La den hvile minst 30 min før oppskjæring. Kraften fra posen haes i sausen. 

Sellerirotpurè: 
1 stor sellerirot
50 g smør
1-2 dl fløte 

Kok sellerirot i skiver til de er mør. 
Hell av kokevannet. 
Bruk stavmikser for glatt konsistens.
Ha i smør og fløte.
Smak til med salt pepper og noen dråper hvit trøffelolje (trøffelolje kan kuttes ut)

Sopp og løkblanding: 
Del forskjellig type sopp i skiver. 
Finkutt 2-3 sjalottløk. 
Stekes på hard varme i litt smør, litt soyasaus og pepper ett par minutter mens du vender rundt. 

Kok poteter mens steken hviler.

Velbekomme.

             Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©