hits

Boknafisk


Boknafisk
4 pers
Ingredienser 
800 g boknafisk 
1 l vann 
1 ss salt 
200 g bacon 
smr

Gulrotstuing
4 stk gulrot 
2 ss smr 
2,5 ss hvetemel 
4 dl melk 
2 ss persille, frisk 
salt og pepper 
Muskat


Framgangsmte
Dersom boknafisken er godt trket br den legges i vann noen timer fr bruk. 
Eventuelt kan den legges i vann over natten.

Kok opp en kasserolle med saltet vann. 
Legg i fisken, og la den trekke i 5 minutter p svak varme. 

Skjr bacon i terninger og stek i stekepanne. Ha i litt smr mot slutten.

Gulrotstuing
Skjr gulrot i sm biter og kok i vann til de svidt er mre.
Smelt smr og rr inn hvetemel. 
Spe med melk, litt om gangen, til sausen blir passe tykk.

Rr godt mellom hver speing s det ikke blir klumper i sausen.
Tilsett de kokte gulrttene, 
kok opp og smak til med salt, pepper og muskat. 
Bland i finhakket persille fr servering.

Server boknafisken med gulrotstuing og kokte poteter.

         Tanja

2 kommentarer
Grete Cecilie Langangen

Grete Cecilie Langangen

Dette ser utrolig godt ut! Og den gulrotstuingen m vre toppen p "kransekaka"!

Grete Cecilie Langangen:
Tusen takk for det, og den er kjempegod til ja :)

Skriv en ny kommentar