hits






Boknafisk

  • 19.02.2016, 20:26


Boknafisk
4 pers
Ingredienser 
800 g boknafisk 
1 l vann 
1 ss salt 
200 g bacon 
smr

Gulrotstuing
4 stk gulrot 
2 ss smr 
2,5 ss hvetemel 
4 dl melk 
2 ss persille, frisk 
salt og pepper 
Muskat


Framgangsmte
Dersom boknafisken er godt trket br den legges i vann noen timer fr bruk. 
Eventuelt kan den legges i vann over natten.

Kok opp en kasserolle med saltet vann. 
Legg i fisken, og la den trekke i 5 minutter p svak varme. 

Skjr bacon i terninger og stek i stekepanne. Ha i litt smr mot slutten.

Gulrotstuing
Skjr gulrot i sm biter og kok i vann til de svidt er mre.
Smelt smr og rr inn hvetemel. 
Spe med melk, litt om gangen, til sausen blir passe tykk.

Rr godt mellom hver speing s det ikke blir klumper i sausen.
Tilsett de kokte gulrttene, 
kok opp og smak til med salt, pepper og muskat. 
Bland i finhakket persille fr servering.

Server boknafisken med gulrotstuing og kokte poteter.

         Tanja



2 Kommentarer














Grete Cecilie Langangen

20.02.2016 kl.13:11

Dette ser utrolig godt ut! Og den gulrotstuingen m vre toppen p "kransekaka"!
matfrabunnenfb.blogg.no

20.02.2016 kl.17:26

Grete Cecilie Langangen:
Tusen takk for det, og den er kjempegod til ja :)


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik