Blomkål og pølseform

  • 21.02.2016, 15:22


Blomkål og pølseform
5-6 pers

3 små blomkål
1/2 stor purre
10 grillpølser
100 g smør
1 dl mel
5 dl melk
3 dl fløte
2 ts sambal oelek 
1 ts Cayenne
200 g ost (mozzarella)
Smak til med salt 

Lag jevning av smør og mel. 
Spe med melk og fløte under visping. 
Ha i krydderet. 
La putre 5 min.

Sett til side.

Del blomkålene i små buketter. 
Kutt purre og pølser. 
Bland sammen i en stor ildfast form. 

Hell over sausen. Strø over ost. 
Sett forma nederst i forvarmet ovn på 200 g.

Etter 25 min er blomkålen al dente med tyggemotstand. 
Ønsker du den mykere stek i 35 min. 
Serveres feks med ruccola og tomat. Velbekomme.

                   Tanja



12 Kommentarer














Tina

21.02.2016 kl.15:40

Hei! sambal oelek kan den være lenge i skapet/kjøleskapet?

Må man ha moserella ost? Ikke så fæn av den osten. Lyst å teste ut opppskriften.
matfrabunnenfb.blogg.no

21.02.2016 kl.18:52

Tina: Den kan stå en stund, men hvor lenge vet jeg ikke :) Nei, du må ikke. Kan bruke den osten du vil :)
Liv

08.04.2016 kl.08:30

Hei. Skrev en kommentar igår fikk ikke svar.

Lurte på om det er en skrivefeil i oppskriften blomkål og pølsegrateng. Brukte bare halvparten av krydderne det ble veldig sterkt. Cayenne og Cayennepepper er det samme krydderet ?
matfrabunnenfb.blogg.no

08.04.2016 kl.12:33

Hei Liv: )Brukte du matfløte? Da vil den bli mye sterkere enn det som er ment. Den skal ikke oppleves som veldig sterk men med litt sting. Hverken jeg eller barna liker veldig sterk smak
matfrabunnenfb.blogg.no

08.04.2016 kl.16:56

Det er samme krydder ja Liv:)
Liv

08.04.2016 kl.14:30

Nei brukte kremfløte hadde ikke nok blandet med H-melk. Ønsker også svar på nr.2 spørsmål. Se min kommentar. Det er 1 ts. av hver av krydderne -da blir det mer enn sterkt nok.

Brant i halsen.
matfrabunnenfb.blogg.no

08.04.2016 kl.16:55

Da er det nok fordi du blandet med h-melk.
Liv

08.04.2016 kl.20:58

Dette gir jeg opp. Dere svarer ikke på det jeg spørre om.

Trodde jeg kunne kommentere her og få tips og råd.
matfrabunnenfb.blogg.no

08.04.2016 kl.21:11

Beklager Liv:/. Jeg ser ikke hva jeg ikke har svart på. Har svart på begge dine kommentarer her
Liv

08.04.2016 kl.22:25

Nei spurte om Cayennepepper er det som (Cayenne ) som står i oppskriften.
matfrabunnenfb.blogg.no

09.04.2016 kl.10:11

Jeg svarte at det er det samme Liv: )
Lene

16.06.2016 kl.16:24

Liv du ser vel at hun har svart på dit spm to ganger!!!


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©