Halvgrove grytebrød med sprø skorpe

  • 21.02.2016, 15:43


Halvgrove grytebrød med sprø skorpe 
(Kun 1 heving)

2 store brød i 5 liters gryter
Denne mengden tilsvarer 4 vanlige brød.

1100 g hvetemel
1100 g sammalt mel
4 dl havregryn
200 g margarin
2 ts hornsalt
1 pk tørrgjær
3 ts bakepulver
1 ss sukker
1 liter kefir
4 dl vann
Smak til med salt 

Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin. 
Varm opp kefir og vann til 37 grader. 
Tøm i bakebollen. 
Elt i 10-15 min.

La heve 45 min. 
Varm opp ovnen til 250. 
Sett en jerngryte inn og la den bli varm. 
Ta ut og fyll den halvt opp. 
Sett den inn på 250 grader med lokk i 30 min.
Sett nå ned varmen til 200 og ta av lokket.

             Tanja 



8 Kommentarer














Maren

21.02.2016 kl.15:46

Høres veldig godt og spennende ut:). Har aldri prøvd å stekt i gryte før, duften er sikkert nydelig:):)
matfrabunnenfb.blogg.no

21.02.2016 kl.18:02

Maren:
Tusen takk :) Annbefales virkelig, for brødene blir nydelig og duften og ja :)
Anne Charlotte

21.02.2016 kl.16:12

Nam skal lages 😊
matfrabunnenfb.blogg.no

21.02.2016 kl.18:03

Anne Charlotte:
Så bra :) Håper du blir fornøyd :)
Camilla

05.01.2017 kl.11:26

Hvor lenge til skal den stå i 200 grader etter en har tatt av lokket?
matfrabunnenfb.blogg.no

06.01.2017 kl.18:29

15 min Camilla:
Stella

25.04.2017 kl.14:29

Skal bake desse i vanlig brodform,kor mange grader og kor lenge må det stå i ovn?
matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.14:36

Det vet jeg dessverre ikke. Rundt 40 min vil jeg tro. Dytt i ett steketermometer og ta de ut på 96 grader Stella: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©