Halvgrove grytebrød med sprø skorpe


Halvgrove grytebrød med sprø skorpe 
(Kun 1 heving)

2 store brød i 5 liters gryter
Denne mengden tilsvarer 4 vanlige brød.

1100 g hvetemel
1100 g sammalt mel
4 dl havregryn
200 g margarin
2 ts hornsalt
1 pk tørrgjær
3 ts bakepulver
1 ss sukker
1 liter kefir
4 dl vann
Smak til med salt

Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin.
Varm opp kefir og vann til 37 grader.
Tøm i bakebollen.
Elt i 10-15 min.

La heve 45 min.
Varm opp ovnen til 250.
Sett en jerngryte inn og la den bli varm.
Ta ut og fyll den halvt opp.
Sett den inn på 250 grader med lokk i 30 min.
Sett nå ned varmen til 200 og ta av lokket.

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

10 kommentarer

Siste innlegg