Tynnflesk og fløtesausgratinert blomkål og ris
I allroundmarinade
Marinade:
4 ss ketsjup,
1 ss honning,
1ss sennep,
1 ss tomatpure og
1 ss grillkrydder.
La flesket marinere ett par timer.
Sett i ovnen midt i på 250 grader i 25-30min.
Snu halveis.
Sett gjerne under grill til slutt men pass på for det blir fort brent.
Fløtegratinert blomkål :
2 ss smør
3 ss hvetemel
4,5 dl melk
2.5 dl fløte
Smelt smør – ha i hvetemel
Tilsett melk og fløte
Bland inn ca 1 dl jarlsberg.
Krydre med 1 ts muskat
Smak til med salt og pepper
Kok blomkålen i lettsaltet vann i 7 min.
Legg så i ildfast form.
Hell over sausen og dekk med ett lag jarlsberg.
Sett i ovn på 250 grader midt i ovnen i 15 min.
Ris: for gul ris dryss litt gurkemeie i kokevannet.
Velbekomme.
Tanja
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dumt spørsmål, men hva er tynnflesk? Bacon eller tynt skåret sideflesk?
Aldri hørt om tynnflesk før.
Litt mangelfull oppskrift. Savner mengde og type kjøtt.
250 grader i opp til en halvtime vil si rimelig svidd kjøtt uansett hva “tynnflesk” er for noe.. Kanskje rette opp “oppskriften”
Tykt bacon. Ca 300 g 🙂
kanskje dumt spm. men skal kjøttet kuttes opp i skiver før marinering og steking? eller har du bare en bit på 300g som marineres og stekes, for så å skjære det i skiver?