Tynnflesk og fløtesausgratinert blomkål og ris


Tynnflesk og fløtesausgratinert blomkål og ris

I allroundmarinade

Marinade: 
4 ss ketsjup,
1 ss honning,
1ss sennep,
1 ss tomatpure og
1 ss grillkrydder.
La flesket marinere ett par timer.
Sett i ovnen midt i på 250 grader i 25-30min.
Snu halveis.
Sett gjerne under grill til slutt men pass på for det blir fort brent.

Fløtegratinert blomkål : 
2 ss smør
3 ss hvetemel
4,5 dl melk
2.5 dl fløte
Smelt smør – ha i hvetemel
Tilsett melk og fløte

Bland inn ca 1 dl jarlsberg.
Krydre med 1 ts muskat
Smak til med salt og pepper

Kok blomkålen i lettsaltet vann i 7 min.
Legg så i ildfast form.
Hell over sausen og dekk med ett lag jarlsberg.
Sett i ovn på 250 grader midt i ovnen i 15 min.

Ris: for gul ris dryss litt gurkemeie i kokevannet.
Velbekomme.

Tanja

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

4 kommentarer
    1. Aldri hørt om tynnflesk før.
      Litt mangelfull oppskrift. Savner mengde og type kjøtt.
      250 grader i opp til en halvtime vil si rimelig svidd kjøtt uansett hva “tynnflesk” er for noe.. Kanskje rette opp “oppskriften”

    2. kanskje dumt spm. men skal kjøttet kuttes opp i skiver før marinering og steking? eller har du bare en bit på 300g som marineres og stekes, for så å skjære det i skiver?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg