hits

Tynnflesk og fløtesausgratinert blomkål og ris


Tynnflesk og fløtesausgratinert blomkål og ris

I allroundmarinade 

Marinade: 
4 ss ketsjup, 
1 ss honning, 
1ss sennep, 
1 ss tomatpure og 
1 ss grillkrydder. 
La flesket marinere ett par timer. 
Sett i ovnen midt i på 250 grader i 25-30min. 
Snu halveis. 
Sett gjerne under grill til slutt men pass på for det blir fort brent.

Fløtegratinert blomkål : 
2 ss smør
3 ss hvetemel
4,5 dl melk
2.5 dl fløte 
Smelt smør - ha i hvetemel
Tilsett melk og fløte 

Bland inn ca 1 dl jarlsberg. 
Krydre med 1 ts muskat 
Smak til med salt og pepper 

Kok blomkålen i lettsaltet vann i 7 min. 
Legg så i ildfast form. 
Hell over sausen og dekk med ett lag jarlsberg. 
Sett i ovn på 250 grader midt i ovnen i 15 min.

Ris: for gul ris dryss litt gurkemeie i kokevannet.
Velbekomme.

              Tanja 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar