Tynnflesk og fløtesausgratinert blomkål og ris

  • 22.02.2016, 15:27


Tynnflesk og fløtesausgratinert blomkål og ris

I allroundmarinade 

Marinade: 
4 ss ketsjup, 
1 ss honning, 
1ss sennep, 
1 ss tomatpure og 
1 ss grillkrydder. 
La flesket marinere ett par timer. 
Sett i ovnen midt i på 250 grader i 25-30min. 
Snu halveis. 
Sett gjerne under grill til slutt men pass på for det blir fort brent.

Fløtegratinert blomkål : 
2 ss smør
3 ss hvetemel
4,5 dl melk
2.5 dl fløte 
Smelt smør - ha i hvetemel
Tilsett melk og fløte 

Bland inn ca 1 dl jarlsberg. 
Krydre med 1 ts muskat 
Smak til med salt og pepper 

Kok blomkålen i lettsaltet vann i 7 min. 
Legg så i ildfast form. 
Hell over sausen og dekk med ett lag jarlsberg. 
Sett i ovn på 250 grader midt i ovnen i 15 min.

Ris: for gul ris dryss litt gurkemeie i kokevannet.
Velbekomme.

              Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©