Elgsteik

  • 22.02.2016, 15:37



Elgsteik
1-2 kg stek 

Setter ovnen på 90-100 grader. 
Brun romtemperert steik kjapt i panna.
Gni den inn med basilikum, rosmarin og timian. 
Sett i steketermometer. 
Legg den på rist i midten av ovnen, ha gjerne en langpanne med vann, friske urter, sellerirot, gulrot og løk. 
Jeg øser steika hvert kvarter. 
Da den har nådd 61-62 grader er den perfekt. 
Da lar jeg den hvile under klede.

Saus : 
Lag brun jevning av 
200 gram smør og 
3 dl hvetemel. 
Tilsett kraft fra langpannen 
Kok sausen i 20 -25 min. 
Ha oppi 
1 beger creme fraiche,
1 ts basilikum,
1/2 ts rosmarin,
1/2 ts timian 
Smak til med salt og pepper.
Velbekomme.



Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

   



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©