hits







Elgsteik

  • 22.02.2016, 15:37



Elgsteik
1-2 kg stek 

Setter ovnen p 90-100 grader. 
Brun romtemperert steik kjapt i panna.
Gni den inn med basilikum, rosmarin og timian. 
Sett i steketermometer. 
Legg den p rist i midten av ovnen, ha gjerne en langpanne med vann, friske urter, sellerirot, gulrot og lk. 
Jeg ser steika hvert kvarter. 
Da den har ndd 61-62 grader er den perfekt. 
Da lar jeg den hvile under klede.

Saus : 
Lag brun jevning av 
200 gram smr og 
3 dl hvetemel. 
Tilsett kraft fra langpannen 
Kok sausen i 20 -25 min. 
Ha oppi 
1 beger creme fraiche,
1 ts basilikum,
1/2 ts rosmarin,
1/2 ts timian 
Smak til med salt og pepper.
Velbekomme.



Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

   



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik