Kok 5-6 poteter møre (20-25 min). evt.asterix
1/4 sellerirot
4 gulrøtter
Kutt opp sellerirot og gulrøtter i tern/skiver .
400-600 gram torsk trekkes i lettsalta vann i 12 minutter.
Saus:
3 toppa skjeer smør
3 toppa ss hvetemel.
5 dl melk og
1 dl fløte
2 ts muskat
smak til med salt og pepper.
Smelt smør ha i hv.mel og spe med melk og fløte
Ha i krydder
La det småkoke mens du steker 150-300 gram flesk eller bacon.
Kutt ferdig kokte poteter i biter,
tilsett i sausen sammen med ferdigkokt gulrot og sellerirot.
La det trekke 2-3 min i sausen.
Tilsett fisken i sausen.
Dryss på bacon/flesk ved servering.
Dette er en typisk middag hvor man kan benytte rester.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Nam nam, min bestemor lager deilig plukkfisk:):)
Maren:
Ja, er skikkelig god tradisjonsmat 🙂
Men hvor ble det av fisken….?
Bille: Blandet i sausen helt til slutt.
Plukkfisk smakte jeg for første gang som voksen, i en bhg jeg jobba i. Fikk ikke spurt om oppskrift pga utenlandske damer uten noe særlig norsk språk, som lagde. Elsket det, håper denne smaker noe i nærheten!