hits







Plukkfisk

  • 22.02.2016, 18:21


Plukkfisk

Kok 5-6 poteter mre (20-25 min). evt.asterix
1/4 sellerirot 
4 gulrtter 

Kutt opp sellerirot og gulrtter i tern/skiver .

400-600 gram torsk trekkes i lettsalta vann i 12 minutter.

Saus: 
3 toppa skjeer smr 
3 toppa ss hvetemel. 
5 dl melk og 
1 dl flte 
2 ts muskat 
smak til med salt og pepper.

Smelt smr ha i hv.mel og spe med melk og flte
Ha i krydder 

La det smkoke mens du steker 150-300 gram flesk eller bacon.

Kutt ferdig kokte poteter i biter, 
tilsett i sausen sammen med ferdigkokt gulrot og sellerirot. 
La det trekke 2-3 min i sausen.

Tilsett fisken i sausen.

Dryss p bacon/flesk ved servering. 

Dette er en typisk middag hvor man kan benytte rester. 

           Tanja



4 Kommentarer














Maren

22.02.2016 kl.18:23

Nam nam, min bestemor lager deilig plukkfisk:):)
matfrabunnenfb.blogg.no

22.02.2016 kl.18:30

Maren:
Ja, er skikkelig god tradisjonsmat :)
Bille

08.01.2018 kl.15:32

Men hvor ble det av fisken....?
matfrabunnenfb.blogg.no

09.01.2018 kl.13:47

Bille: Blandet i sausen helt til slutt.


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik