Elggryte

  • 22.02.2016, 18:43

Elggryte 

Kjøtt : 400 gr

 

Kjøtt av kraftbein kokt i ett døgn

Alternativt bog som er kuttet i små biter og brunet raskt på panna før man lar det koke i sausen 2-3 timer.

Kjøtt kokt ett døgn på kraftbein er så mørt at det kan tilsettes mot slutten.


Saus:

lag bruning av :

200 gram smør og

3 dl hvetemel.

Hell så på passelig mengde kraft eller vann med viltfond til passe tykkelse.

La dette småkoke.

Stek div sopp og noen sjarlottløk i stekepanna.

Tilsett dette i gryta.

Kok gjerne ut panna med vann og tilsett den reduserte krafta i gryta.

Tilsett 5-6 skiver geitost og

2 ts dijonsennep.

Smak til med salt og pepper.

1 ts basilikum,

1/2 ts timian

1/2 ts rosmarin.

 

2-3 min før servering tilsetter du

1 beger creme fraiche.

Server gjerne al dente broccoli, poteter og rørt tyttebær/tyttebærsyltetøy. 


Velbekomme.

           Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©