Elggryte

Elggryte 

Kjøtt : 400 gr

 

Kjøtt av kraftbein kokt i ett døgn

Alternativt bog som er kuttet i små biter og brunet raskt på panna før man lar det koke i sausen 2-3 timer.

Kjøtt kokt ett døgn på kraftbein er så mørt at det kan tilsettes mot slutten.

Saus:

lag bruning av :

200 gram smør og

3 dl hvetemel.

Hell så på passelig mengde kraft eller vann med viltfond til passe tykkelse.

La dette småkoke.

Stek div sopp og noen sjarlottløk i stekepanna.

Tilsett dette i gryta.

Kok gjerne ut panna med vann og tilsett den reduserte krafta i gryta.

Tilsett 5-6 skiver geitost og

2 ts dijonsennep.

Smak til med salt og pepper.

1 ts basilikum,

1/2 ts timian

1/2 ts rosmarin.

 

2-3 min før servering tilsetter du

1 beger creme fraiche.

Server gjerne al dente broccoli, poteter og rørt tyttebær/tyttebærsyltetøy. 

Velbekomme.

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg