hits

Elggryte

Elggryte 

Kjtt : 400 gr

 

Kjtt av kraftbein kokt i ett dgn

Alternativt bog som er kuttet i sm biter og brunet raskt p panna fr man lar det koke i sausen 2-3 timer.

Kjtt kokt ett dgn p kraftbein er s mrt at det kan tilsettes mot slutten.


Saus:

lag bruning av :

200 gram smr og

3 dl hvetemel.

Hell s p passelig mengde kraft eller vann med viltfond til passe tykkelse.

La dette smkoke.

Stek div sopp og noen sjarlottlk i stekepanna.

Tilsett dette i gryta.

Kok gjerne ut panna med vann og tilsett den reduserte krafta i gryta.

Tilsett 5-6 skiver geitost og

2 ts dijonsennep.

Smak til med salt og pepper.

1 ts basilikum,

1/2 ts timian

1/2 ts rosmarin.

 

2-3 min fr servering tilsetter du

1 beger creme fraiche.

Server gjerne al dente broccoli, poteter og rrt tyttebr/tyttebrsyltety. 


Velbekomme.

           Tanja 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar