hits







Elggryte

  • 22.02.2016, 18:43

Elggryte 

Kjtt : 400 gr

 

Kjtt av kraftbein kokt i ett dgn

Alternativt bog som er kuttet i sm biter og brunet raskt p panna fr man lar det koke i sausen 2-3 timer.

Kjtt kokt ett dgn p kraftbein er s mrt at det kan tilsettes mot slutten.


Saus:

lag bruning av :

200 gram smr og

3 dl hvetemel.

Hell s p passelig mengde kraft eller vann med viltfond til passe tykkelse.

La dette smkoke.

Stek div sopp og noen sjarlottlk i stekepanna.

Tilsett dette i gryta.

Kok gjerne ut panna med vann og tilsett den reduserte krafta i gryta.

Tilsett 5-6 skiver geitost og

2 ts dijonsennep.

Smak til med salt og pepper.

1 ts basilikum,

1/2 ts timian

1/2 ts rosmarin.

 

2-3 min fr servering tilsetter du

1 beger creme fraiche.

Server gjerne al dente broccoli, poteter og rrt tyttebr/tyttebrsyltety. 


Velbekomme.

           Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik