Langtidsstekt hjortesteik

 

Steika:
Brun den på alle sider. Ha på salt og pepper.
Legg på rist i midt i ovn på 100 grader med steketermometer.
Fyll en lang panne med vann. Ha i sellerirot, løk og eple. Sett den nederst.
Ta den ut da kjernetemp er 62. Pakk inn i klede. Den øker med 3 grader. La hvile i 30-60 min.

Saus (stor oppskrift. Ca 4-6 liter for nedfrysing)
Brun 400 g margarin og 6 dl mel. Hell på kraft fra lanpanna da steika er ferdig.
Fyll opp med vann så væska blir totalt 17 dl. Kok ut stekepanna og tilsett i sausen.
Ha i 2 kjøttbuljong, 4 ts dijonsennep, 2 ss soyasaus og 17 skiver brunost.
La putre i 30 min mens steika hviler. 3 min før servering tilsetter du 5 dl fløte og 3 dl seterrømme.
Smak til med salt og pepper.

Rødvinskokte pærer.
Skrell 4 pærer. Del de på langs i 8. Legg i liten kjele og dekk med rødvin.
Tilsett 4 kanelstenger, 3 ss sirup, 5 terninger brunt sukker. La putre under lokk i 3.5 timer.

Asparges: på rist i ovn på 230 grader i 13 min. Al dente
Server med poteter og rørt tyttebær. Velbekomme.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg