hits







Langtidsstekt hjortesteik

  • 22.02.2016, 20:10



Langtidsstekt hjortesteik ala Tanja

Steika:
Brun den p alle sider. Ha p salt og pepper.
Legg p rist i midt i ovn p 100 grader med steketermometer.
Fyll en lang panne med vann. Ha i sellerirot, lk og eple. Sett den nederst.
Ta den ut da kjernetemp er 62. Pakk inn i klede. Den ker med 3 grader. La hvile i 30-60 min.

Saus (stor oppskrift. Ca 4-6 liter for nedfrysing)
Brun 400 g margarin og 6 dl mel. Hell p kraft fra lanpanna da steika er ferdig.
Fyll opp med vann s vska blir totalt 17 dl. Kok ut stekepanna og tilsett i sausen.
Ha i 2 kjttbuljong, 4 ts dijonsennep, 2 ss soyasaus og 17 skiver brunost.
La putre i 30 min mens steika hviler. 3 min fr servering tilsetter du 5 dl flte og 3 dl seterrmme.
Smak til med salt og pepper.

Rdvinskokte prer.
Skrell 4 prer. Del de p langs i 8. Legg i liten kjele og dekk med rdvin.
Tilsett 4 kanelstenger, 3 ss sirup, 5 terninger brunt sukker. La putre under lokk i 3.5 timer.

Asparges: p rist i ovn p 230 grader i 13 min. Al dente
Server med poteter og rrt tyttebr. Velbekomme.



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik