Flesk og duppe


Flesk og duppe av Tanja

( dette er nok til 3 middager for en fam og kan fryses ned)

Rotmos : 
En stor eller to små kålrot kokes mør med
3 gulrøtter og
2 store poteter.
Stapp den med
150 gr smør
3-4 dl fløte.
1 ss muskat,
Smak til med salt og pepper

Flesket: 
1 side flesk 500 gram og stek det i litt margarin.
Legg fleskeskivene i ovnen på 100 grader så de holder varmen.
Ta vare på stekefettet.

Duppe: 
2.5 dl fleskefett i gryte sammen med
5 strøkne ss mel.
Tilsett
6-8 dl melk mens du rører hele tiden.
Det tykner mer og forterte enn vanlig hvit saus.
La det putre i 10 min.

Tilsett
1 ts salt,
1 ts pepper
1/2 ts muskat
2 ss frisk gressløk.
Smak til med salt og pepper

Kok poteter.

Velbekomme.

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

 

4 kommentarer
    1. dette skal jeg lage i helga 🙂 svigerdatter gleder seg
      kjøpte rimmat flesk hos “søta bror”,,,det er jo så dyrt her hjemme

    2. Skikkelig gammeldags duppe er med litt kanel. Og den skal tilberedes i stekefettet rett i panna. Den skal også være noe tykk.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg