Flesk og duppe

  • 23.02.2016, 10:18


Flesk og duppe av Tanja

( dette er nok til 3 middager for en fam og kan fryses ned)

Rotmos : 
En stor eller to små kålrot kokes mør med
3 gulrøtter og
2 store poteter. 
Stapp den med 
150 gr smør 
3-4 dl fløte.
1 ss muskat, 
Smak til med salt og pepper 

Flesket: 
1 side flesk 500 gram og stek det i litt margarin. 
Legg fleskeskivene i ovnen på 100 grader så de holder varmen. 
Ta vare på stekefettet.

Duppe: 
2.5 dl fleskefett i gryte sammen med 
5 strøkne ss mel. 
Tilsett
6-8 dl melk mens du rører hele tiden.
Det tykner mer og forterte enn vanlig hvit saus. 
La det putre i 10 min. 

Tilsett 
1 ts salt, 
1 ts pepper 
1/2 ts muskat 
2 ss frisk gressløk. 
Smak til med salt og pepper 

Kok poteter.

Velbekomme.

          Tanja



2 Kommentarer














20.01.2017 kl.15:15

dette skal jeg lage i helga :) svigerdatter gleder seg

kjøpte rimmat flesk hos "søta bror",,,det er jo så dyrt her hjemme
matfrabunnenfb.blogg.no

23.01.2017 kl.15:48

Håper du blir fornøyd :). Jeg kjøper også der


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©