hits







Flesk og duppe

  • 23.02.2016, 10:18


Flesk og duppe av Tanja

( dette er nok til 3 middager for en fam og kan fryses ned)

Rotmos : 
En stor eller to sm klrot kokes mr med
3 gulrtter og
2 store poteter. 
Stapp den med 
150 gr smr 
3-4 dl flte.
1 ss muskat, 
Smak til med salt og pepper 

Flesket: 
1 side flesk 500 gram og stek det i litt margarin. 
Legg fleskeskivene i ovnen p 100 grader s de holder varmen. 
Ta vare p stekefettet.

Duppe: 
2.5 dl fleskefett i gryte sammen med 
5 strkne ss mel. 
Tilsett
6-8 dl melk mens du rrer hele tiden.
Det tykner mer og forterte enn vanlig hvit saus. 
La det putre i 10 min. 

Tilsett 
1 ts salt, 
1 ts pepper 
1/2 ts muskat 
2 ss frisk gresslk. 
Smak til med salt og pepper 

Kok poteter.

Velbekomme.

          Tanja



2 Kommentarer














20.01.2017 kl.15:15

dette skal jeg lage i helga :) svigerdatter gleder seg

kjpte rimmat flesk hos "sta bror",,,det er jo s dyrt her hjemme
matfrabunnenfb.blogg.no

23.01.2017 kl.15:48

Hper du blir fornyd :). Jeg kjper ogs der


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik