Sitronmarinert kalkunfilet med saltsprengte poteter, waldorfsalat og fløtesaus

  • 23.02.2016, 10:35


Sitronmarinert kalkunfilet med saltsprengte poteter, waldorfsalat, mørstekt rosenkål og fløtesaus 

Kalkunfilet : 
Gni inn filetene 
med saft av sitron, 
salt og pepper. 
Legg en klatt smør på. I ovnen i ca 30 min på 175 grader
Eller til steketermometer viser 68 grader. 

Waldorfsalat: 
stivpisk 
2 dl fløte. 
2 dl majones ( ca 1.5 pakke). vendes inn
Del opp i småbiter 
3-4 stangselleri. 
150 g valnøtter, 
1 rødt stort eple ( jeg bruker alltid pink lady),
100 gr kål finsnittes, 
150 gr blå druer deles i to. 
Vend alt inn. 
Smaksett med saft av 1/2 sitron og 2 ss sukker.

Fløtesaus : 
Lag bruning av 100 g smør og 1.5 dl mel. 
5-7 dl vann( etter hvor tykk du ønsker den) og 
1-2 dl fløte etter smak. 
Smaksett med 1/2 ss soya og 1 ts dijon salt og pepper.

 Velbekomme.

                Tanja 



2 Kommentarer














Kristi Pedersen

23.02.2016 kl.10:39

NAM! Håper du får en fiiiin, fin dag <3
matfrabunnenfb.blogg.no

23.02.2016 kl.15:18

Takk det samme?


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©