Tyttebærsirup

  • 23.02.2016, 12:23

Tyttebærsirup 

(1.8 liter ferdig sirup)
Bruksområde feks: i saus, i Youghurt og på is,

Som marinade på viltkjøtt.


4 liter tyttebær 
2.4 liter sukker
2 flasker hvitvin
2 stjerneanis
2.5 dl Backe Gabrielsen xo

4 liter tyttebær kjøres i kjøkkenmaskin i ca 1 min.

Ha bæra i en stor gryte.

Ha over 2 flasker hvitvin.

Ha i 2 dl cognac

Ha i 2 stjerneanis.

 

La dette trekke under lokk i 4 døgn på kaldt sted.
Sil dette gjennom klede.

Det tar 3-4 timer å få ut væska.
Ha væska (2.4 liter) over i gryte samen med

2.4 liter sukker .

1/4 dl cognac.

Kok opp og ta av alt skummet.

La dette putre i 3 timer.

 

Du må skumme av flere ganger ellers vil det koke over.

Etter 3 timer tilfører du igjen 1/4 dl cognac.

La trekke 10 min.

 

Sett til avkjøling.

Når den er avkjølt vil den ha fått en fin sirup konsistens ala akasiehonning.

Hell over i steriliserte flasker.

Oppbevares kaldt og mørkt. 

 

VIKTIG : Du bør være til stede på kjøkkenet

       Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©