Biff stroganoff

  • 24.02.2016, 12:16


 Biff stroganoff 
4-6 pers

Grovhakk 
2 store løk og 
1 paprika
La dette surre i en kasserolle med litt smør.

Stek 700 gram ytrefilet kort tid på sterk varme med ett dryss salt og pepper. 
Bruk stavmikser på løken og paprikaen. 
Tilsett 8 dl creme fraiche og
3 dl fløte. 
Ha nå i det stekte biffkjøttet. 
Ha litt vann i stekepanna og kok ut krafta etter biffen. 
Tilsett krafta i kasserollen. 
Tilsett 2 ss soyasaus, 
1 ss worchestersaus, 
3 ss tomatpuré og 
3 ss kalvefond. 
Smak til med evt salt og pepper. 
Serveres med hurtigris og aller helst jasminris om du har tid. 
Velbekomme.

                         Tanja



10 Kommentarer














Christine

02.10.2016 kl.12:13

Hei. Holder for øyeblikket på å lage denne, men ble så usikker. Skal det virkelig være 8 dl creme fraiche i denne? Og hvor mye vann skal i? Står på kalvefonden at det skal 1,5 ss fond per 0,5 dl væske. Så da skal der en liter vann i ?
matfrabunnenfb.blogg.no

02.10.2016 kl.12:23

Ikke vann i denne Christine:
Trine

11.11.2016 kl.02:31

Hvor lenge skal det koke etter alt er kommet opp i gryta? :-) og jo, står jo at det skal vere vann i. Kok ut kraften av stekepannen :-) men rekner med det bare er pitteså med vann da?

Gleder meg til å smake og til å servere denne :-)
matfrabunnenfb.blogg.no

11.11.2016 kl.13:11

Spørs på kjøttet du bruker Trine:). Ytrefilet 10-15 min. Ja, kun litt til ut koking:)
eva haugen

30.04.2017 kl.12:22

Hei. skal lage denne til konfirmasjon..til 20 pers....må jeg ha 4 liter creme fresh ?

kan noe byttes ut med matfløte ?
matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:17

Neida. Er veldig mye i denne. Smak til mht resten eller bruk sausen på på pølse stroganof isteden eva haugen: )
Christine

10.08.2017 kl.16:32

Hei,

Jeg synes denne er fantastisk god, og jeg er veldig kresen på en del. Så kunne tenke meg å lage denne til noen i fann som sliter med å tygge biff da det ofte kan være seigt. Går det an å bruke annet kjøtt, men med den type "gryte/saus"?
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:27

Bruk det kjøttet du ønsker Christine:. Alt blir mørt bare man koker lenge nok
Evelyn

12.09.2017 kl.16:37

Ser ikkeno svar på det med creme fraiche tidligere... Skal det være 8dl med det i denne oppskrifta...?
matfrabunnenfb.blogg.no

12.09.2017 kl.18:36

Ja i denne er det det Evelyn
: ). Hvis du syns det blir veldig mektig (for det er den jo ) så kan du bruke basen på min pølse stroganof isteden :)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©