Elg-kjøttkaker med kålstuing, poteter og ripsgele 

  • 24.02.2016, 12:21


Elg-kjøttkaker med kålsuing,poteter og ripsgele 
4 pers

Kjøttkaker: 
bland sammen
600 g elgkjøttdeig med 
1 egg
2 ss brødrasp eller griljermel
1/2 knust stor løk
1/2 ss muskat. 
Smak til med salt og pepper 
Spe med 
1 dl fløte.
Løken og fløten gjør at elgkjøttet blir saftig og ikke tørt. 
Bland sammen raskt med hendene. 
Bruk våt spiseskei og form til kaker. 
Stek de på middels temp til de får stekeskorpe.
Trekk de så i elgkraft eller buljongvann i 10 min og ta de opp.

Saus :
Jeg bruker fløtesaus til dette og tilfører også litt soyasaus. Smak til. La den småkoke til melsmaken er borte. Tilsett så kjøttkakene.

Kålstuing. 
Trikset med god kålstuing er å ikke la kålen koke for lenge!! 
Hakk opp 
1/2 kål i passe småbiter. 
Legg i lettsaltet vann. 
Fra det begynner å koke tar du tiden på 7 min. 
Hell så i dørslag.
Smelt 
2 ss smør i en gryte og tilsett raskt 3 ss mel. 
Tilfør umiddelbart 6-7 dl melk og ett par ts muskat. 
Smak til med salt og pepper.
La den putre i 5-10 min til melsmak er borte og stuingen tykk og jevn. 
Tilsett kål og en skvett fløte (om du vil) ett minutt før servering.

Velbekomme.

            Tanja 



10 Kommentarer














karin

29.02.2016 kl.17:45

Hei lager du elgkjøttdeigen selv? Jeg har ferdig kvernet elgkjøtt, men har ikke oppskrift på god elgkjøttdeig
matfrabunnenfb.blogg.no

29.02.2016 kl.17:51

jeg bruker kun karbonadedeig:). Den kvernes bare
Reidun Breilid

12.09.2016 kl.22:41

Er ikke 1/2 ss muskat alt for mye?
matfrabunnenfb.blogg.no

13.09.2016 kl.15:25

Ikke etter min smak Reidun Breilid: ). Men du tar så mye du ønsker
Solveig Karlsen

24.01.2017 kl.11:33

Disse skal jeg prøve, men finner sjelden passende saltmengde, takker for mye fin inspirasjon
matfrabunnenfb.blogg.no

24.01.2017 kl.18:57

Håper du liker disse Solveig Karlsen: )
Bente

02.05.2017 kl.04:44

Bruker du ikke noe av kokevannet i kålstuingen?
matfrabunnenfb.blogg.no

02.05.2017 kl.15:33

1 dl ca Bente: )
Jofrid

26.08.2017 kl.20:03

Hei,

Kan samme oppskrift brukes til hjortekjøttdeig?

Takk.
matfrabunnenfb.blogg.no

27.08.2017 kl.22:18

Absolutt. Vanlig karbonadedeig også Jofrid: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©