hits

Elg-kjøttkaker med kålstuing, poteter og ripsgele 


Elg-kjøttkaker med kålsuing,poteter og ripsgele 
4 pers

Kjøttkaker: 
bland sammen
600 g elgkjøttdeig med 
1 egg
2 ss brødrasp eller griljermel
1/2 knust stor løk
1/2 ss muskat. 
Smak til med salt og pepper 
Spe med 
1 dl fløte.
Løken og fløten gjør at elgkjøttet blir saftig og ikke tørt. 
Bland sammen raskt med hendene. 
Bruk våt spiseskei og form til kaker. 
Stek de på middels temp til de får stekeskorpe.
Trekk de så i elgkraft eller buljongvann i 10 min og ta de opp.

Saus :
Jeg bruker fløtesaus til dette og tilfører også litt soyasaus. Smak til. La den småkoke til melsmaken er borte. Tilsett så kjøttkakene.

Kålstuing. 
Trikset med god kålstuing er å ikke la kålen koke for lenge!! 
Hakk opp 
1/2 kål i passe småbiter. 
Legg i lettsaltet vann. 
Fra det begynner å koke tar du tiden på 7 min. 
Hell så i dørslag.
Smelt 
2 ss smør i en gryte og tilsett raskt 3 ss mel. 
Tilfør umiddelbart 6-7 dl melk og ett par ts muskat. 
Smak til med salt og pepper.
La den putre i 5-10 min til melsmak er borte og stuingen tykk og jevn. 
Tilsett kål og en skvett fløte (om du vil) ett minutt før servering.

Velbekomme.

            Tanja 

10 kommentarer

Hei lager du elgkjøttdeigen selv? Jeg har ferdig kvernet elgkjøtt, men har ikke oppskrift på god elgkjøttdeig

jeg bruker kun karbonadedeig:). Den kvernes bare

Reidun Breilid

Reidun Breilid

Er ikke 1/2 ss muskat alt for mye?

Ikke etter min smak Reidun Breilid: ). Men du tar så mye du ønsker

Solveig Karlsen

Solveig Karlsen

Disse skal jeg prøve, men finner sjelden passende saltmengde, takker for mye fin inspirasjon

Håper du liker disse Solveig Karlsen: )

Bruker du ikke noe av kokevannet i kålstuingen?

Hei,

Kan samme oppskrift brukes til hjortekjøttdeig?

Takk.

Absolutt. Vanlig karbonadedeig også Jofrid: )

Skriv en ny kommentar