Blomkålsuppe med kjøttboller

  • 24.02.2016, 17:20


Blomkålsuppe med kjøttboller 

Skyll to store eller 4 små blomkåler. 
Ta av blad og grovstilk og putt det i en gryte med en liter vann sammen med 3 stilker vårløk. 
Kok under lokk i 20 min.
Del blomkålen i buketter og ha i en gryte med 1.5 l kokende vann,
1 hønsebuljong og en liten kjøttbuljong . 
Da vannet igjen koker la bukettene koke i 7 min. 
Ta så ut blomkålen med fiskeøse og spar krafta.

 
Lag jevning i en stor gryte av 
50 g smør og 
4 ss hv.mel. 
Ha oppi kokevannet fra blomkålen og visp. 
Tilsett også vann fra blad og stilker. 
Tilsett 4 dl kremfløte og 
4 ss creme fraiche 
1/2 ts revet muskat. 
Smak til med salt og pepper 
Da blader og stilket har kokt i 20 min kjør den med stavmikser. 
Dette gir god smak og tykkelse. Ha det oppi suppa. La putre. 
Like før servering har du oppi de ferdigkokte bukettene.

Kjøttboller:
De kjøttbollene jeg hadde idag er milde barnevennlige og passer i den suppa. 
Lagde stor porsjon så jeg kunne fryse ned en del. 

1.5 kg karbonadedeig
3 egg
1.5 løk i stavmikser
5 ss knust kavring
5 ss potetmel
2 strøkne ss muskat. 
1 dl fløte. 
Jeg drar den raskt sammen med en hånd. 
Stekes på litt over middels temp.

             Tanja 



2 Kommentarer














Nille

08.08.2017 kl.10:57

Denne ser nydelig ut, og må prøves. Hvor mange personer metter den, mon tro? Og stemmer det med 2 spiseskjeer muskat i kjøttbollene?
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:30

En fam i 2 dager Nille: ). Det stemmer og er aldeles nydelig. Prøv og jeg er sikker på du blir begeistret selv om det nok er mye mer enn i gamle oppskrifter


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©