Helstekt Kylling

SONY DSC

Helstekt Kylling 

1 kylling smøres inn med smør .

Salt og pepper
Kyllingkrydder og paprikapulver 

Noen kladder smør i forma

I ovn ved 180 grader i en time .

La den hvile i 10 min

Saus til heltstekt kylling ala Tanja
Surr opp 3 stk opphakket sjarlottløk
1/2 halv paprika og 
3 sherrytomat i smør i middelsvarme i 15 min

Bruk stavmikser så det blir en jevn røre ca 15 min
Tilsett

2 ss mel  2.5 dl vann
Rør mens det putrer


Tilsett
2 ss creme fraiche  2 dl fløte
Smak til med salt og pepper
2 ts estragon og  
2 ts paprikapulver
13 gode dråper sitron :
1 stk hønsebuljong
Tilsett 2 ss av krafta på kyllingen

Idag servert med ris.

       

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

7 kommentarer
    1. Hmm… tror ikke det Carina. Mer som til 2 voksne og 2 barn. 2 lår og 2 bryst. Lag heller 2 så lager du noe godt på restene. Utrolig mye godt med kylling i bloggen både gryter salater og suppe. Kok kraft på beina. Se under kraft 🙂

    2. Hææææææææææærregud før en god saus!!!! PS æ smurte inn kylling med majones også, va kjempegodt. Hadde ikke estragon så brukte litt toscana krydder og pittelitt kayenne pepper

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg