hits

Pulled porked med fløtegratinerte poteter og grønnsaker

Pulled porked med fløtegratinerte poteter og grønnsaker 

Nok til 4 middager for fam på 4

 

Pulled pork:

(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type)

2 ss røkt paprika

1 ss spisskummin

1 ts chili

1 1/2 ts hoisin

4 ts sitronsaft

6 ts akasie honning

2 ts soyasaus

 

Bland dette godt sammen.

Gni inn svinenakken.

La den stå på benken i 3-4 timer og godgjøre seg i en ildfast form.

Lag en blanding av 2 dl vann,

2 dl hvitvinseddik og

2 ss brunt sukker.

Hell dette over svinenakken før du setter i ovnen.

Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aliminiumsfolie.

La den steke på 125 grader til kjernetemp er fra 86-94 grader.

Dette tar 8-10 timer. Sett den på benken og la hvile 30 - 40 min.

Riv den fra hverandre med to gafler.

 

Fløtegratinerte poteter.

Del 15 poteter i skiver.

Kutt opp en løk. 

Dryss lett over med salt og pepper.

Fyll opp med fløte til potetene er dekket.

La det stå i ovnen på 200 g i 40 min.

Dekk så potetene med ost. Sett tilbake i ovnen i 20 min.

La den stå på benken i 10 min og la den sette seg før servering.

              Tanja 

Én kommentar

Skriv en ny kommentar