Fondueaften

  • 27.02.2016, 16:08

Til 2 personer
1 kyllingfilet
I biff
Deles i biter og stekes i fonduegryta

Pommes noisette
9 små/mellomstore poteter
1 dl fløte
50 gram smør
1/2-1 dl melk
1 egg
Mel
Panko/ tørre brødsmuler
Salt og pepper etter smak
Tips: hvitløk og parmesan for mer smak.
Kok potetene mør ( ca 22-25 min)
Stamp de med smøret. Tilsett væsken og stamp videre. Avkjøl. Rør inn egg. Form i små rundinger. Dypp i egg, så hvetemel, så egg igjen og så panko. Det er fint å bruke to teskeier å dytte rundt med. Varm opp olje i en stekepanne. Dytt de rundt på stekepannen 1-2 min til de er gylne og crispy. La renne av på kjøkkenpapir

Chili cheese boller
Jarsberg (eller annen ost)
4 chili etter ønske
Mel
Egg
Panko/brødsmuler
Del ost i biter. Lag hull med feks kjernehusfjerner. Dytt inn finhakket chili. Vend bitene i egg,så mel, egg igjen og så panko. Friteres i 2-3 min.
La renne av på kjøkkenpapir

Lag tempurarøre. (Se oppskrift på fish & chips )
1-2 løk
Mel
Egg
Del løken i ringer. Dypp i egg, så mel og så dyppes de i tempurarøre.  Friteres i ca 3 min til de er gylne.
La renne av på kjøkkenpapir. 

Kylling dip
1 dl rømme
1 ts hindu kyllingkrydder
1/2 ts løkpulver
1 ts paprika
1 ts Cayenne
1 ts eddik
1 ts lime eller sitron
1 klype sukker.
Rør sammen og la trekke.

Orientalsk dip
1 dl rømme
1 ts ingefær
1/2 ts spisskummin
1.5 ts karri
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts lime
1 klype sukker.
Rør sammen og la trekke

Indiskinspirert dip
1 dl rømme
1/2 ts red curry
1/2 ts koriander
1 ts garam masala
1 ts tandoori
1 klype sukker
Rør sammen og la trekke

Svart dip
2 ts crema balsamico
1 ts soyasaus (kikkoman)
2 ts lime
1 ts ingefær



2 Kommentarer














22.09.2016 kl.13:42

For å være ærlig ser maten din OK ut, men smaker jævlig. Det er det som er det morsomme med deg!
matfrabunnenfb.blogg.no

24.09.2016 kl.18:54

Ok, Tove Jacobsen i Vardåsvegen 18;)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©