Kremet pulled pork med ovnspoteter og smørdampa grønnkål

  • 03.03.2016, 16:32


 Kremet pulled pork med ovnspoteter og smørdampa grønnkål 

Pulled pork: 

(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type) 

2 ss røkt paprika 

1 ss spisskummin 

1 ts chili 

1 1/2 ts hoisin 

4 ts sitronsaft 

6 ts akasie honning 

2 ts soyasaus 

Bland dette godt sammen og gni inn svinenakken. 

La den stå på benken i 3-4 timer og godgjøre seg i en ildfast form. 

 

Lag en blanding av  

2 dl vann 

2 dl hvitvinseddik og 

2 ss brunt sukker. 

Hell dette over svinenakken før du setter i ovnen. 

Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aluminiumsfolie. 

La den steke på 125 grader til kjernetemp er fra 86-94 grader. 

Dette tar 8-10 timer. Sett den på benken og la hvile 30 - 40 min. 
Riv fra hverandre med 2 gafler. 

Ha kjøttet i en ildfast form sammen med  
1/2 gul paprika, 
1/2 rød paprika  
1/2 grønn paprika.  
Ha over 1 boks creme fraiche i klatter og fyll på med fløte til kjøttet er dekt.  
Krydre med salt og pepper. Ha i ovn på 200 grader i 35 min. 
 
Potetene: 
Skjær poteter i båter og legg de i en brødpose.  
Ha i ønsket krydder.  
Her har jeg brukt salt, pepper og timian. 
La potetene trekke en halvtime. Klipp hull i posen og la oljen renne ut. 
Ha potetene i ildfast form. Strø over maldonsalt. Stek i ovnen i 45-50 min på 200 grader. 
 
Smørdampa grønnkål: 
Damp grønnkålen i 50 g smør og salt i 3-5 min.

                          Tanja



1 Kommentar














Maren

03.03.2016 kl.16:36

Nam nam ser hærlig ut:)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©