Pulled pork i pita med karridressing

For fam på 4

Pulled pork: 

(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type)

2 ss røkt paprika

1 ss spisskummin

1 ts chili

1 1/2 ts hoisin

4 ts sitronsaft

6 ts akasie honning

2 ts soyasaus

Bland dette godt sammen og gni inn svinenakken.

La den stå på benken i 3-4 timer og godgjøre seg i en ildfast form.

Lag en blanding av

2 dl vann

2 dl hvitvinseddik og

2 ss brunt sukker.

Hell dette over svinenakken før du setter i ovnen.

Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aluminiumsfolie.

La den steke på 125 grader til kjernetemp er fra 86-94 grader.

Dette tar 8-10 timer. Sett den på benken og la hvile 30 – 40 min.
Riv fra hverandre med 2 gafler.

Pitabrød 
1 pk gjær
3 dl melk
2 ss olje
1,5 ts salt
4 dl hvetemel

Ha alt det tørre i en bolle. Varm opp melk til 38 grader. Rør ut gjæren i melken. Ha den våte blandingen i det tørre og tilsett oljen. Kjør til en fin, smidig deig i kjøkkenmaskin.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i åtte biter og rull til boller som du trykker ut og kjevler flate. La etterheve 30 min.
Stek fire av gangen på 275 grader i ca 5 min til de er gylne og har blåst seg opp.

Grønnsaker:
1/2 grønnkål
1/4 hodesalat
12 cherrytomat
1 boks mais
1 rød paprika
1 rød paprika
1/2 løk

Karridressing:
1 dl kremfløte
3 ss majones
1 ss rømme
2 ts sitron
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
2-4 ts karri etter smak
Pisk kremfløten. Ha i majones og rømme. Ha i sitron,sukker, salt og karri. Velbekomme.

 

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

5 kommentarer
    1. Jeg får ikke helt målene på pitabrødene til å stemme, det blir røre, ikke deig😔
      Gjør jeg noe feil?

    2. Er veldig fornøyd med oppskriftene dine og liker
      Alltid å se først om du har oppskrift til det jeg eventuelt leiter etter når jeg skal lage noe nytt.
      Og det blir som regel veldig bra resultat.
      Men idag skal vi lage pita brød, men får ikkje målene til å stemme. 4dl mel og 3 dl melk…
      Tok i meir mjøl og det ser bra ut, men her skulle du kanskje tatt en kontroll sjekk om det er lagt ut feil.
      Ellers Tusen takk for at du deler så mangen fantastiske oppskrifter med oss 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg