hits







Pulled pork i pita med karridressing

  • 04.03.2016, 13:30


Pulled pork i pita med karridressing 
For fam p 4

Pulled pork: 

(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type) 

2 ss rkt paprika 

1 ss spisskummin 

1 ts chili 

1 1/2 ts hoisin 

4 ts sitronsaft 

6 ts akasie honning 

2 ts soyasaus 

Bland dette godt sammen og gni inn svinenakken. 

La den st p benken i 3-4 timer og godgjre seg i en ildfast form. 

Lag en blanding av  

2 dl vann 

2 dl hvitvinseddik og 

2 ss brunt sukker. 

Hell dette over svinenakken fr du setter i ovnen. 

Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aluminiumsfolie. 

La den steke p 125 grader til kjernetemp er fra 86-94 grader. 

Dette tar 8-10 timer. Sett den p benken og la hvile 30 - 40 min. 
Riv fra hverandre med 2 gafler.

Pitabrd 
1 pk gjr
3 dl melk
2 ss olje
1,5 ts salt
4 dl hvetemel

Ha alt det trre i en bolle. Varm opp melk til 38 grader. Rr ut gjren i melken. Ha den vte blandingen i det trre og tilsett oljen. Kjr til en fin, smidig deig i kjkkenmaskin.
La deigen heve til dobbel strrelse.
Del deigen i tte biter og rull til boller som du trykker ut og kjevler flate. La etterheve 30 min. 
Stek fire av gangen p 275 grader i ca 5 min til de er gylne og har blst seg opp.

Grnnsaker:
1/2 grnnkl
1/4 hodesalat
12 cherrytomat
1 boks mais
1 rd paprika
1 rd paprika
1/2 lk

Karridressing:
1 dl kremflte
3 ss majones
1 ss rmme
2 ts sitron
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
2-4 ts karri etter smak
Pisk kremflten. Ha i majones og rmme. Ha i sitron,sukker, salt og karri. Velbekomme.

                Tanja



3 Kommentarer














Oda

04.03.2016 kl.14:11

Det s godt ut!
Bente

20.09.2017 kl.15:51

Jeg fr ikke helt mlene p pitabrdene til stemme, det blir rre, ikke deig😔

Gjr jeg noe feil?
matfrabunnenfb.blogg.no

20.09.2017 kl.16:55

Deigen skal bli smidig Bente: )


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik