Pulled pork i pita med karridressing

  • 04.03.2016, 13:30


Pulled pork i pita med karridressing 
For fam på 4

Pulled pork: 

(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type) 

2 ss røkt paprika 

1 ss spisskummin 

1 ts chili 

1 1/2 ts hoisin 

4 ts sitronsaft 

6 ts akasie honning 

2 ts soyasaus 

Bland dette godt sammen og gni inn svinenakken. 

La den stå på benken i 3-4 timer og godgjøre seg i en ildfast form. 

Lag en blanding av  

2 dl vann 

2 dl hvitvinseddik og 

2 ss brunt sukker. 

Hell dette over svinenakken før du setter i ovnen. 

Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aluminiumsfolie. 

La den steke på 125 grader til kjernetemp er fra 86-94 grader. 

Dette tar 8-10 timer. Sett den på benken og la hvile 30 - 40 min. 
Riv fra hverandre med 2 gafler.

Pitabrød 
1 pk gjær
3 dl melk
2 ss olje
1,5 ts salt
4 dl hvetemel

Ha alt det tørre i en bolle. Varm opp melk til 38 grader. Rør ut gjæren i melken. Ha den våte blandingen i det tørre og tilsett oljen. Kjør til en fin, smidig deig i kjøkkenmaskin.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i åtte biter og rull til boller som du trykker ut og kjevler flate. La etterheve 30 min. 
Stek fire av gangen på 275 grader i ca 5 min til de er gylne og har blåst seg opp.

Grønnsaker:
1/2 grønnkål
1/4 hodesalat
12 cherrytomat
1 boks mais
1 rød paprika
1 rød paprika
1/2 løk

Karridressing:
1 dl kremfløte
3 ss majones
1 ss rømme
2 ts sitron
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
2-4 ts karri etter smak
Pisk kremfløten. Ha i majones og rømme. Ha i sitron,sukker, salt og karri. Velbekomme.

                Tanja



3 Kommentarer














Oda

04.03.2016 kl.14:11

Det så godt ut!
Bente

20.09.2017 kl.15:51

Jeg får ikke helt målene på pitabrødene til å stemme, det blir røre, ikke deig😔

Gjør jeg noe feil?
matfrabunnenfb.blogg.no

20.09.2017 kl.16:55

Deigen skal bli smidig Bente: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©