Baconsurret svinefilet fylt med baconost & purre med selleri & gulrotpure med soppsaus og saltsprengte poteter av Tanja

  • 06.03.2016, 13:38

Baconsurret svinefilet fylt med baconost & purre med selleri & gulrotpure med soppsaus og saltsprengte poteter 

Svinefileten: brun den kjapt på alle sider i panna.

Skjær snitt 2/3 ned og fyll med en stripe baconost og masse purre.

Knyt en pakke bacon rundt side om side.

Soppsaus:

stek 200 gram sopp og 4 charlottløk raskt i lita gryte med salt og pepper.

Hell på 4 dl fløte
La det småputre i 10 min.

Rett før servering har du oppi 2 ss creme fraiche og smak til med salt og pepper.

Purè:

kok 1/2 sellerirot og 2 gulrot begge i små biter møre i en gryte med litt salt.

Bruk så stavmikser så den blir jevn og glatt.

Tilsett 1 dl fløte og hold varm på lav temp.

Saltsprengte poteter : ha en liter vann og en liter salt i en gryte.

Tilsett poteter MED skallet på ( dette høres voldsomt ut men er nydelig).

La de koke i 22-25 min. Jeg bruker amadine poteter når jeg lager saltsprengte poteter. Børst av salt på potetene før servering.
Velbekomme



2 Kommentarer














Liv Knarbo

25.09.2016 kl.09:53

Hei. Lurte på hvor lenge skal svinefilet stå i ovnen og hvor mange grader ?
matfrabunnenfb.blogg.no

25.09.2016 kl.16:18

Etter bruning så i ovnen på 200 g i 25 min Liv Knarbo: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©