Pommes noisette

  • 07.03.2016, 18:51

Pommes noisette

9 små/mellomstore poteter
1 dl fløte
50 gram smør
1/2-1 dl melk
1 egg
Mel
Panko/ tørre brødsmuler
Salt og pepper etter smak


Tips: hvitløk og parmesan for mer smak.


Kok potetene mør ( ca 22-25 min)
Stamp de med smøret.

Tilsett væsken og stamp videre. Avkjøl.

Rør inn egg. Form i små rundinger. Dypp i egg, så hvetemel, så egg igjen og så panko.

Det er fint å bruke to teskjeer å dytte rundt med. Varm opp olje i en stekepanne. Dytt de rundt på stekepannen 1-2 min til de er gylne og crispy.

La renne av på kjøkkenpapir.

             Tanja 



8 Kommentarer














Birgit Pauline Tveiten

07.03.2016 kl.19:09

Nam nam. Dette har jeg ventet på! :)
matfrabunnenfb.blogg.no

08.03.2016 kl.11:57

Herlig Birgit Pauline Tveiten:)
bpt952

07.03.2016 kl.19:17

Herlig! Denne har jeg ventet på!
matfrabunnenfb.blogg.no

08.03.2016 kl.11:57

Så bra bpt952: )
Katrin

31.10.2016 kl.21:37

Hei. Hadde potetstappe til middag i dag, og har litt rester igjen. Og vil lage noisette tio tilbehør i morgen. Men jeg hadde ikke egg oppi selve stappa i dag, kan eg ta det oppi når stappa er kaldt?🙈

Og hvor mye olje skal jeg ha oppi stekepannen? :) takker for svar:)
matfrabunnenfb.blogg.no

01.11.2016 kl.13:40

Ja det kan du Katrin: ). Ca 2 cm høyt med olje

24.06.2017 kl.00:04

Kan man lage en del og fryse til senere?
matfrabunnenfb.blogg.no

26.06.2017 kl.20:04

Det har jeg ikke prøvd Anonym:)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©