hits

Maistrekanter, gluten- og egg fri

Maistrekanter
14 stk

800 gram maismel
3 dl melk
100 gram smr
1 pk trrgjr
1 ts sukker
1 ts salt

Maismel er IKKE det samme som maizenna.
Slik ser maismel ut

Ha det trre i en bolle. Smelt smret. Nr smret har smeltet har du i melken. Nr den har kjlt seg ned til ca 37 grader har du vsken oppi med resten. Jobb den godt sammen. Det er lettest med hendene.

Ha varmt vann i vasken og sett en rist over. Legg ett klede over bakebollen.

Heves i 45 min.

Ta deigen ut og form som firkanter.  Del firkantede med kniv. Bruk en stekespade til lfte de forsiktig over p stekebrett

La heve p samme mte i 30 min. Pensle med egg og ha p solsikkefr. Stekes midt i ovnen p 225 grader i 20 min.

3 kommentarer
Aina Mikalsen

Aina Mikalsen

Kjempeflott med glutenfri oppskrifter. Her kan jeg bytte ut melk og smr til laktosefritt. S blir det supert for meg 😀 Tusen takk for en flott blogg

Elisabeth Minichen leonhardsen

Elisabeth Minichen leonhardsen

Flott m mange glutenfrie oppskrifter.Tusen takk! Mine brd og rundstykker blir litt rare, men smaker godt.

Skriv en ny kommentar