Alvas alt-i-en fristelse.

Alvas alt-i-en fristelse

Vaniljekrem :

1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

Pisk egg maizenna og sukker.
Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestang og skrap ut frøene.
Legg også stangen i. Kok opp.
Fjern stangen.

Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen.
Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner.
Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap.

Sukkerbrød

5 egg
2 kopper sukker ( 1.8 dl i en kopp)
1 kopp potetmel
1 kopp hvetemel
1 ss 7 % klar eddik
2 ss  vann
2 ts bakepulver
3 ss bakekakao
Lag eggedosis av sukker og egg. Tilsett eddik og vann. Visp inn resten.  ( du trenger ikke å vende inn) Bruk 26 cm rund form.
Stek nederst i ovnen på 180 grader i 40 min

Del kaken i tre. Legg underste del på kakefat.  Ha over vaniljekremen.

Pisk krem av 2 dl kremfløte og 4 ts sukker.  Til slutt visper du inn 4 ts bake kakao. Legg andre kakedelen oppå den første og legg på kremen. Kutt opp 100 g firkløver sjokolade og legg halvparten på.

Legg på kakelokket.

Sjokoladeblanding.
100 g melis
1 ss smør
2 ss kaffe (ferdig )
1 ts vaniljesukker

Smør sjokoladeblandingen på toppen. Om du ønsker den på kantene også må du doble oppskriften. Strø over resten av firkløver sjokoladen.

Så er det bare å nyte 🙂

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg