Lyst jerngrytebrød

  • 16.03.2016, 19:20

Lyst grytebrød med sprø skorpe og maldonsalt ala Tanja ( kun 1 heving)
2 store

2 kg hvetemel
50 g gjær
1 ss salt
1 ss sukker
200 g smør
13 dl lettmelk

Ha i det tørre. Smelt smør og ha i melka. Rør rundt og la det bli 37 grader. La heve 1 time. Sett ovnen på 250 grader. Sett inn jerngrytene og la de bli varm. Ha oppi deigen. Hell over olivenolje og ett par små never maldonsalt. Ha på lokk. Stek på nederste rille på 250 grader i 30 min. Ta så av lokk. Sett ned til 200 grader og stek 15 min til.

        Tanja 



6 Kommentarer














Line

16.03.2016 kl.19:31

Dette må jeg prøve. Men lurte på hvilken gryte man kan bruke å hvor stor den må være?
matfrabunnenfb.blogg.no

16.03.2016 kl.22:25

Stor jerngryte bruker jeg Line: )
Lene

08.07.2016 kl.17:58

Ja, det får man si. Stor jerngryte, er det nok beskrivelse synes du? Jeg bruker min Le Creuset 4,2L til å bake grytebrød i. Og et PAR never salt????
matfrabunnenfb.blogg.no

08.07.2016 kl.21:01

Det står ikke str på den Lene:
Anne T

18.07.2017 kl.20:38

Om jeg kun vil lage ett brød, er det greit bare å halvere oppskriften?
matfrabunnenfb.blogg.no

22.07.2017 kl.19:51

Jada men ikke gjæren Anne T:


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©