Brennsnut

  • 31.03.2016, 10:22

Brennsnut passer godt på litt hustrige dager eller hvis man skal ha middag til mange, f.eks. ved dugnader og lignende. 

Brennsnut
Til 10-12 personer
2 kg kokefaste poteter ( jeg bruker Asterix )
1 stor kålrot
1 persillerot
1 sellerirot
1 pose gulrøtter
1 purre
Kjøtt.(mengde etter ønske feks 500-1000 gram)  Du kan bruke f.eks. kjøtt av svineknoke, rester av pinnekjøtt eller biffkjøtt.

Svineknoke: la den småputre i 3 timer. Skum av krafta. Krafta bruker du som base i brennsnuten og kjøttet haes i gryta.

Biffkjøtt: Stekes i panna i omganger. Kok ut panna med vann etter hver gang og ha denne krafta i gryta.
Pinnekjøttrester: Deles opp og haes i gryta. Om man har tatt vare på krafta kan man bruke den.
Del opp poteter og kålrot i passende biter. Del persillerot og sellerirot i biter på størrelse med sukkerbiter (disse gir mye smak og gjør hele forskjellen). Skjær tynne ringer av gulrot og purre.
Ha alt i en gryte unntatt purren .Ha også i kjøttet. Hell på kraft/vann til grønnsakene dekkes. La det småkoke til grønnsakene er møre. Dette tester du ved å stikke gaffel i kålrot og gulrot. (Evt ta en smak). Når grønnsakene virker klare så ha i purre og smak til med salt og pepper. Har du ikke kraft kan du bruke kjøttbuljong eller grønnsaksbuljong.

Serveres med feks flatbrød, brød eller rundstykker.

                 Tanja



5 Kommentarer














K.

13.02.2017 kl.01:41

Kan man bruke noen andre kjøtt produkter? Tenker på pølse elle stekte koteletter for en med dårlig råd...
matfrabunnenfb.blogg.no

13.02.2017 kl.19:26

Her kan du bruke akkurat det du vil K.: )

28.06.2017 kl.10:53

Dette spiser jeg ca. En gang PR.14 .dag Godt ja kaller det kjøttsuppe
Johanne Eline Driveklepp

14.09.2017 kl.14:12

Husker godt denne retten. Det var ingen som var så god til å lage denne som min mor. Kan huske at hun kokte kraft på fenalårknoker og det var vel de som gjorde den så god
matfrabunnenfb.blogg.no

14.09.2017 kl.23:25

Selv er jeg ikke så glad i fenalårkraft men jeg vet mange er det Johanne Eline Driveklepp: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©