hits






Brennsnut

  • 31.03.2016, 10:22

Brennsnut passer godt p litt hustrige dager eller hvis man skal ha middag til mange, f.eks. ved dugnader og lignende. 

Brennsnut
Til 10-12 personer
2 kg kokefaste poteter ( jeg bruker Asterix )
1 stor klrot
1 persillerot
1 sellerirot
1 pose gulrtter
1 purre
Kjtt.(mengde etter nske feks 500-1000 gram)  Du kan bruke f.eks. kjtt av svineknoke, rester av pinnekjtt eller biffkjtt.

Svineknoke: la den smputre i 3 timer. Skum av krafta. Krafta bruker du som base i brennsnuten og kjttet haes i gryta.

Biffkjtt: Stekes i panna i omganger. Kok ut panna med vann etter hver gang og ha denne krafta i gryta.
Pinnekjttrester: Deles opp og haes i gryta. Om man har tatt vare p krafta kan man bruke den.
Del opp poteter og klrot i passende biter. Del persillerot og sellerirot i biter p strrelse med sukkerbiter (disse gir mye smak og gjr hele forskjellen). Skjr tynne ringer av gulrot og purre.
Ha alt i en gryte unntatt purren .Ha ogs i kjttet. Hell p kraft/vann til grnnsakene dekkes. La det smkoke til grnnsakene er mre. Dette tester du ved stikke gaffel i klrot og gulrot. (Evt ta en smak). Nr grnnsakene virker klare s ha i purre og smak til med salt og pepper. Har du ikke kraft kan du bruke kjttbuljong eller grnnsaksbuljong.

Serveres med feks flatbrd, brd eller rundstykker.

                 Tanja



5 Kommentarer














K.

13.02.2017 kl.01:41

Kan man bruke noen andre kjtt produkter? Tenker p plse elle stekte koteletter for en med drlig rd...
matfrabunnenfb.blogg.no

13.02.2017 kl.19:26

Her kan du bruke akkurat det du vil K.: )

28.06.2017 kl.10:53

Dette spiser jeg ca. En gang PR.14 .dag Godt ja kaller det kjttsuppe
Johanne Eline Driveklepp

14.09.2017 kl.14:12

Husker godt denne retten. Det var ingen som var s god til lage denne som min mor. Kan huske at hun kokte kraft p fenalrknoker og det var vel de som gjorde den s god
matfrabunnenfb.blogg.no

14.09.2017 kl.23:25

Selv er jeg ikke s glad i fenalrkraft men jeg vet mange er det Johanne Eline Driveklepp: )


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik