Moussaka med aubergine.

  • 06.04.2016, 13:34

Moussaka med aubergine
Kjøttsaus : 
600 gr karbonadedeig stekes
1 boks hakket tomater 
3 dl kraft eller vann
2 kjøttbuljongterninger. 
(3 klyper sukker) om ønskelig
1/2ts ingefær.
0.5 ts kanel.
1 ts timian.
2 1/2 ss basilikum. 
3 ts løkpulver
1 stor hakket løk.
La det småkoke i 20 min.
Smak til med salt og pepper.

Hvit saus
5 dl fløte
100 g revet ost
2 ss parmesan
1 ts muskat
Smak til med salt og pepper.
La den småputre i 10 min.

1-2 auberginer
Ta bort skallet på aubergine. Skjær i skiver. Legg på bakeplate. Strø lett over med salt. Sett de øverst under grill i 3-4 min på hver side.

Legg kjøttfyllet i en form. Legg aubergin over. Ha over ostesausen.  Legg så på 100 gram ost.
Stek midt i ovnen i 35-40 min. La den hvile 15-20 min før servering under klede.

                     Tanja



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©