hits

Moussaka med aubergine.

Moussaka med aubergine
Kjøttsaus : 
600 gr karbonadedeig stekes
1 boks hakket tomater 
3 dl kraft eller vann
2 kjøttbuljongterninger. 
(3 klyper sukker) om ønskelig
1/2ts ingefær.
0.5 ts kanel.
1 ts timian.
2 1/2 ss basilikum. 
3 ts løkpulver
1 stor hakket løk.
La det småkoke i 20 min.
Smak til med salt og pepper.

Hvit saus
5 dl fløte
100 g revet ost
2 ss parmesan
1 ts muskat
Smak til med salt og pepper.
La den småputre i 10 min.

1-2 auberginer
Ta bort skallet på aubergine. Skjær i skiver. Legg på bakeplate. Strø lett over med salt. Sett de øverst under grill i 3-4 min på hver side.

Legg kjøttfyllet i en form. Legg aubergin over. Ha over ostesausen.  Legg så på 100 gram ost.
Stek midt i ovnen i 35-40 min. La den hvile 15-20 min før servering under klede.

                     Tanja

2 kommentarer
Elisabeth M Leonhardsen

Elisabeth M Leonhardsen

Oppskriftene ser veldig gode ut, og ganske enkle/godt firklart😊

Ser du bruker løkpulver i tillegg til alm hakket løk i kjøttsausen, og lurer på hvorfor?

Skal lage dette ved neste anledning🌞

For å forsterke smaken Elisabeth M Leonhardsen:). Du kan bruke hvitløk isteden. Jeg har en kjæreste som ikke tåler hvitløk og da blir det ofte slike valg

Skriv en ny kommentar