Hvordan lage brun saus

  • 06.04.2016, 16:09

 

 

 

Kunsten å lage brun saus.

Å lage god hjemmelaget brun saus er en kunst som læres via trening og gode råd.
Til de uerfarne som ønsker hjelp bruker jeg å gi noen generelle råd. Bruk teflonpanne da det gjør det lettere å ikke la den brenne seg. En tresleiv er best å bruke. Smelt smør og ha i lik mengde mel. I starten er det lurt å ha max middels/litt over middels varme. Rør hele tiden og ikke gå fra. Ha kraft eller vann ved siden av deg. Når den er brunet så dra gryta av plata. Hell i væske mens du rører til tykkelsen du ønsker. Lett å brenne seg på dampen så bruk hanske om du er redd for det. Nå kan du leke med krydder, dijonsennep,soyasaus, brunost, fløte, rømme osv..alt etter hva du liker og hva du skal ha. Etterhvert lager du mange ulike sauser av dette.  Sausen bør småkoke 20-30 min for å få bort melsmaken. 
Lykke til.
                   Tanja7 Kommentarer


Michelle

04.09.2016 kl.15:52

Hva er oppskriften da?
matfrabunnenfb.blogg.no

06.09.2016 kl.12:14

Det ligger mange forskjellige brunsauser under oppskrifter. Til kjøttkaker, vilt osv Michelle: )
Siw Winum

29.07.2017 kl.10:33

❤🤗
Ken-robin

17.09.2017 kl.15:22

Hei . Hva blir forskjellen om man bare bruker fettet fra foreksempel kotteletter og tilsetter mel og tar vann med en gang ? Å tilsetter negro eller sukkerkulør?
matfrabunnenfb.blogg.no

17.09.2017 kl.22:01

Det blir ikke brunet smak på det Ken:). Nesten som hvitsaus bare med farge
Linn

25.09.2017 kl.20:51

Jeg finner ingen oppskrift for brun saus under Saus 🙈
matfrabunnenfb.blogg.no

29.09.2017 kl.23:52

Trykk på meny og skriv i søk Linn: ). Brun saus eller fløtesaus:)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!

Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt
Søk i bloggenFølg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

ArkivDesign og koding

Albertine L. Vestvik

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©