hits

Grønnsaksgrateng

Grønnsaksgrateng er en fin middag når man vil ha en kjøttfri,har rester men også som tilbehør til kjøtt om du ønsker. Idag brukte jeg grønnsaker jeg følte var på tide å få brukt opp.

1 brokkoli
5 gulrøtter
1/2 stor purre
1/2 løk
Kutt opp grønnsakene

Saus
100 g smør
1.5 dl mel
12 dl lettmelk
3 ts muskat
4 egg
Salt og pepper etter eget ønske
Smelt smør og ha i melet. Rør rundt. Spe med melken gradvis. La det koke opp og la det småkoke 5-6 min.  Tilsett krydderet og rør inn.
Sett sausen i kummen med kaldt vann og avkjøl til den er lunken.
Separer eggehviter fra eggeplommer. Rør inn eggeplommene. Stivpisk eggehvitene. Vend den inn i sausen med slikkepott. Ha grønnsakene i en ildfast form (20×30) og hell sausen over. Strø på brødrasp/panko/griljermel.
Sett nederst i ovnen på 200 grader i 45 min.

Tanja

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar