Fromasjdrøm (etter inspirasjon)

  • 30.04.2016, 20:40


3 dl kremfløte
2 kurver jordbær
1 kurv blåbær
2 kiwi til pynt
1 pk sitrongele
1 ts sitronsaft
1 pk jordbærgele
1 rute kokesjokolade
Sitronmelisse til pynt

Kok opp 2.5 dl vann x 2 i to små gryter.
Når vannet koker tar du grytene av plata og har i gele pulveret.
Visp til det er oppløst.
Rense bæra og del i skiver.
Spar noen til pynt.
Visp 3 dl kremfløte stivt.
Del i to boller.
Ha lunken gele blanding i hver krembolle.
Bland så i jordbær i den ene og sitrongeleen og blåbær i den andre.
Finn en kakeform.
Hell først på halvparten av jordbærblandinga,
så sitron blandinga og deretter jordbær igjen.
La stivne i kjøleskap i 2 timer.
Pynt etter ønske.

 Her er det brukt dobbel oppskrift og høstfarger for sterkere farger. Det første laget fikk stivne helt før jeg hadde på det andre laget.



Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



18 Kommentarer














07.06.2016 kl.15:47

Nydelig
matfrabunnenfb.blogg.no

07.06.2016 kl.17:10

Takk Anonym: )

08.06.2016 kl.10:30

Nam! Skal prøve å lage denne, men må lag 1 med jordbærgele stivne før sitrongele kan helles i formen? Og sitrongele stivne før lag 3 helles i formen?
matfrabunnenfb.blogg.no

14.06.2016 kl.01:52

Må ikke det Anonym:) .men vil du ha definerte lag må du det. Jeg har gjort begge deler
Renate.

15.06.2016 kl.16:24

Når tilsetter du sitronsaft? 😊
matfrabunnenfb.blogg.no

16.06.2016 kl.19:47

Når som helst Renate.:
Catharina

11.03.2017 kl.18:25

Hei! Skal lagene stivne litt før man heller i neste lag? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

11.03.2017 kl.18:56

Det kan du velge selv Catharina:
Anne Grete

23.03.2017 kl.19:28

Hvor mange dager før den skal brukes kan den lages? Om jeg skal ha den på en lørdag, kan jeg lage den på en fredag? :) Ser kjempegod ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

24.03.2017 kl.15:09

Fredag kan du lage Anne Grete: )
Liv

26.03.2017 kl.20:36

Hjelp! Sønnen min har bursdag i dag så jeg har laget denne til og ha me i barnehagen i morgen. Siden et barn på avdelinga ikkje tåler egg tenkte jeg denne var perfekt slik at alle kunne smake. Men... Virker som jeg har gjort noe feil. Virker som den har skilt seg i kjøleskapet. Ser ut som geleen har havnet nederst. Tok en skje og smaka (ikke stivnet helt enda) og smakte godt. Hva gjør jeg? Eller hva har jeg gjort feil?
matfrabunnenfb.blogg.no

27.03.2017 kl.11:14

Eg er dessverre litt usikker på hva du mener liv Liv: /
Anne Grete

26.03.2017 kl.21:40

Hvilken form bruker du? Er til et selskap til 15. Må en doble eller er denne nok? Blir jo litt andre kaker også :) Denne ser både spennende og god ut :D
matfrabunnenfb.blogg.no

27.03.2017 kl.11:12

Denne forsvinner fort da den er så lett og luftig så gjerne doble Anne Grete: )
anki

08.04.2017 kl.00:07

Hva slags form/størrelse?
matfrabunnenfb.blogg.no

09.04.2017 kl.01:50

24 eller anki:
Inger

07.07.2017 kl.11:02

Hei. Tror du den tåler å stå i 2 døgn i kjøleskapet?
matfrabunnenfb.blogg.no

07.07.2017 kl.17:36

Inger: Det gjør den :)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©