Pekingsuppe

  • 02.05.2016, 16:39

Når man bor 4 mil fra nærmeste by må man være selvhjulpen til å lage ting man ellers bestiller på restaurant. Siden jeg hadde kraft og rester av and fra igår var pekingsuppe ett naturlig middagsvalg idag.

Pekingsuppe
Kraften lagde jeg slik: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1462189732_kraft_and.html
 
Oppskrift:
1.5 liter kraft
3 dl vann
5 ss soyasaus
1 ss sitron
1 ss eddik 7%
1 ts sukker
1 ts sambal oelek
3 ss sesamolje
5 ts maizenna
3 gulrøtter
1 boks bambusskudd
1 boks minimais
6 store sopp. (Hadde ikke steinsopp så valgte sjampinjong)
10 cm purre.
1 egg
Sett kraft og vann til koking. Ha i smaksingrediensene. La dette koke opp. Ta 2 dl av suppa i en kopp og rør inn 5 ts maizenna. Ha dette tilbake i gryten og kok opp på nytt.
Skrell gulerøtter i tynne flak med ostehøvel. Snitt opp purre og sjampinjong. Ha gulrot i gryta.Ha 3 ss sesamolje i en stekepanne. Stek sopp,  bambusskudd og minimais raskt i panna. Ha over i gryta. Ta ett egg og skill hviten fra plommen. Hell i en tynn stråle i gryta mens du samtidig pisker det inn. Server straks.

Tips 1: ønsker du sterkere suppe så tilsett mer soyasaus og sambal oelek.
Tips 2: Har du ikke kraft og and kan du prøve deg fram med kraft/buljong av kylling og kyllingkjøtt.



2 Kommentarer














Kari Hagejordet

20.02.2017 kl.16:13

Ang egget som er skilt fra plomme skal begge deler i suppa?
matfrabunnenfb.blogg.no

21.02.2017 kl.20:14

Kun hviten Kari Hagejordet: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©