hits







Pekingsuppe

  • 02.05.2016, 16:39

Nr man bor 4 mil fra nrmeste by m man vre selvhjulpen til lage ting man ellers bestiller p restaurant. Siden jeg hadde kraft og rester av and fra igr var pekingsuppe ett naturlig middagsvalg idag.

Pekingsuppe
Kraften lagde jeg slik: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1462189732_kraft_and.html
 
Oppskrift:
1.5 liter kraft
3 dl vann
5 ss soyasaus
1 ss sitron
1 ss eddik 7%
1 ts sukker
1 ts sambal oelek
3 ss sesamolje
5 ts maizenna
3 gulrtter
1 boks bambusskudd
1 boks minimais
6 store sopp. (Hadde ikke steinsopp s valgte sjampinjong)
10 cm purre.
1 egg
Sett kraft og vann til koking. Ha i smaksingrediensene. La dette koke opp. Ta 2 dl av suppa i en kopp og rr inn 5 ts maizenna. Ha dette tilbake i gryten og kok opp p nytt.
Skrell gulertter i tynne flak med ostehvel. Snitt opp purre og sjampinjong. Ha gulrot i gryta.Ha 3 ss sesamolje i en stekepanne. Stek sopp,  bambusskudd og minimais raskt i panna. Ha over i gryta. Ta ett egg og skill hviten fra plommen. Hell i en tynn strle i gryta mens du samtidig pisker det inn. Server straks.

Tips 1: nsker du sterkere suppe s tilsett mer soyasaus og sambal oelek.
Tips 2: Har du ikke kraft og and kan du prve deg fram med kraft/buljong av kylling og kyllingkjtt.



4 Kommentarer














Kari Hagejordet

20.02.2017 kl.16:13

Ang egget som er skilt fra plomme skal begge deler i suppa?
matfrabunnenfb.blogg.no

21.02.2017 kl.20:14

Kun hviten Kari Hagejordet: )
Anne

27.08.2017 kl.21:31

Hvor mye and/kylling har du i? ☺
matfrabunnenfb.blogg.no

27.08.2017 kl.22:16

Det kan man bestemme selv Anne, men feks 500 g??


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik