Creme brule med bringebær og krem

  • 02.05.2016, 20:38

Dette er en ideell dessert for selskaper da den bør lages dagen før. Den er velsmakende og likt av de fleste.

Oppskrift 4 små skåler
2.5 dl kremfløte
1.5 dl lettmelk
6 ts sukker
4 eggeplommer
1 vaniljestang
4 ts brunt sukker

Sett ovnen på 150 grader med en høy langpanne inni.
Del vaniljestangen i to og dra ut frøene. Kok opp fløte, sukker og melk sammen med frø og vaniljestang. La den stå 10 minutter før du rører inn eggeplommene.  Avkjøl.  Ta ut stengene. Ha i serveringsskåler som er ildfaste.  Sett skålene i langpanna. Kok opp vann i vannkoker eller kjele og hell oppi langpannen sånn ca halveis opp på skålene. Stek i 30-35 min. Ta ut og avkjøl i kjøleskap natten over.
Rett før servering har du på det brune sukkeret. Bruk en crème brule brenner til sukker blir karamellisert. Har du ikke brenner kan du ta den noen minutter under overarme i ovnen. Server alene eller feks med litt krem og bær.

Tanja



6 Kommentarer














Pernille

02.05.2016 kl.21:19

Mmm, dette så veldig godt. Jeg har aldri smakt dette før, så kanskje jeg må lage det en gang :)
matfrabunnenfb.blogg.no

02.05.2016 kl.22:08

Anbefales Pernille: )
lisarorvik

02.05.2016 kl.21:45

Takk for denne oppskriften, skal jeg prøve ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

02.05.2016 kl.22:07

Så bra lisarorvik: )
Bjørn-Eriks blogg

03.05.2016 kl.10:54

ser velsmakende
matfrabunnenfb.blogg.no

03.05.2016 kl.12:11

Takk Bjørn: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©