hits

Hevefrie fylte tebriks

Sjelden har jeg vrt s fornyd totalt med en egenkomponert oppskrift. Disse tar nesten ikke tid lage og var utrolig gode. Anbefales p det varmeste.

Hevefrie fylte tebriks
1 kg pizzamel
200 g smr
6 dl kefir
1 pk gjr
3 ts salt
4 ts oregano
1 ts basilikum
0.5 ts timian
2 ts natron
2 ts sukker
Cheddar, mozarella, salami maldonsalt og urter. Egg til pensling.

NB Skal du doble deigen s IKKE doble gjren. Jeg prvde og satt lenge med ettersmak av gjr.

Sett ovnen p 225 grader. Ha alt det trre i en bolle. Smelt smret. Ha i kefir. Rr rundt til det er ca 38 grader. Ha vsken i bakebollen. Kjr kjkkenmaskin p middels hastighet i 5 min. Legg deigen p benken. Kjevle den slik

Legg p fyll slik. Det til hyre er basilikumblader og rosmarin

Brett begge kantene mot midten. Frst den med ost og s den med urter

N kjevler du FORSIKTIG over  og lukker kantene.

Del opp i biter.

Pensle med egg og ha p maldonsalt. Legg p mozarellaost og urter etter nske.  Her har jeg brukt timian.

Sett de i ovnen i midten og stek i 16 min.

Avkjl p rist.

Info:Hvorfor pizzamel og ikke vanlig? 

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjr deigen tyelig, jo mer gluten desto mer tyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00

Da er det bare nyte applausen fra familie og venner

 

Tanja

94 kommentarer

Disse skal prves imorgen nr jeg fr vrt i butikken. S veldig gode ut👍😀

Herlig Gunn:). Hper du blir fornyd

S kjempe gode ut... m testes 😁

Hei! Ka er pizzamjl og kor finn eg det? :)

Selges overalt Karen: ). Kjper mitt p kiwi. Fantastisk mel

Har laga de....kjpt pizzamel tipo 0. Men de var ikke hvite som dine, grov farge. Hvilken pizza mel brukte du?

Det finnes flere typer Ana: ). Kan bruke alle tipo 0. Jeg bruker mllerens

Har du prvd fryse disse og ta de opp igjen?

Kunne godt tenke meg lage en haug av disse i fryseren ;) Ser veldig gode ut!

Jepo Tine: ). Funket kjempefint

Jeg har ikke kjkkenmaskin, gr det an kjre den i foodprocessor? eller bare for hnd kanskje?

Brukre hender fr jeg fikk maskin Anke: )

Helene Furenes

Helene Furenes

Hei.....Hvor mange Twbriks fikk du. ? Kan dette serveres som hovedrett til 8 stk. Sammen med kaffe og Gullrotkake? Hilsen Helene

Antall kommer an p strrelsen. Jeg fikk de du ser p brettet Helene Furenes: )

Mtte jo prve siden di s s gode ut. Men di hevet nesten ikke og all osten rant ut 😯 Hva har jeg gjort feil?

Da kjevlet du for mye over til slutt Line: ). Har sett p selve gruppa at noen gjorde det. Bare helt lett en gang fram og tilbake

Jeg skal prve disse i melkefri (pga allergi), og litt grovere variant i dag. S fr vi se hvordan det gr. :)

Tonje: Hper de blir like bra :) Gi gjerne en tilbakemelding :D

Hei kan jeg bruke kesam i stedet for kefir?

Det har jeg ikke prvd Laila men det fungerer sannsynligvis

Slvi A Srdahl

Slvi A Srdahl

Bakte disse for litt siden og la resten i fryseren. De blir altfor salte med salt opp og salami og ost inni. Neste gang blir det skinke inni eller ikke noe salt opp. Ellers var deigen veldig god jobbe med.

Det er bare tilpasse etter egen smak Slvi A Srdahl: )

Hvor kjper du pizzamelet ?

Bruker du trrgjr?

M man bruker pizza mel eller kan man heller bruke vanlig mel?

De blir mye lyftigere med pizzamel Anonym:

Gr det greit bruke kulturmelk tror du??

Hvilken salami brukte du og kan man bruke noe annet en salami?:-) tips ?:-)

Brukte first price salami Kathrine:). Skinke, taco og Pizza fyll er feks ogs godt

Fabelaktig oppskrift! Har bakt med denne deigen S mange gongar i sommar. Super mat ha med i ferieparkar, p fjellet m.m. Kjapp lage og slepp den kjedelige ventinga p heving! Eg har laga med bde pizzafyll,salami, plse, paprika og skinke! Kun fantasien setter stopper nr det kjem til fyll! :D

S utrolig koselig hre at du er fornyd Ingebjrg: )

Hvordan ost bruker du inni?

Oransje/gul cheddar camilla: )

Noen som har bakt disse med jyttemel eller annet gkutenfritt mel?

Fantastisk gode te briks. Bakte de i dag og ble en suksess i familien. Skjnte ikke helt brettinga -det ble enten ost eller salami. Men "juksa" det til s ble bra 👍Skal garantert bake igjen 😊

S koselig hre Kathrine:). Brett frst fra venstre mot midten. S fra hyre over den venstre:)

Hvilket smr bruker du?

Du kan velge det smret du vil eller margarin Anonyn:

Hei. Har allerede laget tebrinks med kanel og sukker i dag og tenkte og lage disse i dag. Men jeg har ikke pizzamel. Og det er sndag s jeg vet ikkje om jeg fr tak i. Er det helt krise og bruke vanlig mel?

De blir ikke s luftige da Liv:

Noe s deilig... 😀

Det beste je har smakt p lenge...

ss s lett deigen var jobbe med...

Tusen takk for knall fin oppskrift😉

S koselig at du ble fornyd Lill Anita: )

Har du oregano og timian i bollen med det trre frst? :-)

Nei Camilla: ). Men du kan om du vil. Bruker gjre det med pizza

Tusen takk for svar :D Men nr elle kor skal jeg ha oppi oregano? Lagde disse nettopp, men hos meg smelta all osten ut :( s satt ikke igjen med s mye smak i tebriksene :-( Noen tips? :-) M prve igjen!

Oregano strr du p eller har i deigen. Jeg foretrekker timian. Hvis osten smeltet bort tror jeg ikke du brukte cheddar Camilla?

Beklager Camilla. Tenkte litt feil her. Oregano skal i deigen.

Noen erfaring med lage disse glutenfri? Evnt hvilket mel det er best bruke

Kikk p facebookgruppen Marianne: )Den med 91 000 medlemmer. S at noen la ut det igr

S kun oregano skal brukes i deigen? Timian strr eg p fr de skal i ovnen?

Jo brukte den cheddar osten :/ men den firkanta lille pakken da

Beklager litt mas,men hadde vrt kjekt ftt disse skikkelig til! :-D

Dette ser veldig fristende ut, skal prve lage etter helgen! Kan man putte i noe pizza saus? Er bare litt redd for at det skal renne ut og snn. :)

Litt tynt lah s gt det bra Sakkosekk:) Disse er utrolig populre i facebookgruppen

Disse var knallgode og forsvant fr jeg rakk blunke egentlig ;) tusen takk for at du deler! Jeg tror jeg skal prve med litt sennep p neste gang, brukte skummet kulturmelk og tipo 0 i deigen og det fungerte utmerket for min del.

Disse var bare knallgode, og gikk ned p hykant blandt familien. Kjempegod deig jobbe med. Brukte cheddar og litt jarlsberg inni, rant litt ut ved steking men ikke noe stort problem. Skal definitivt lage mer av disse!

Skal kefiren varmes med smret?

Hei. Hvorfor har du egentlig natron i tillegg til gjr i? Bare gjort meg fortrolig med gjrbakst siste mnedene, alltid gtt i kaker og div tidligere s har ikke helt peiling p snn ..

Oppskriften ble egentlig til ved ett uhell Hanne men siden jeg ble s fornyd har jeg ikke endret p noe :)

Hei. De s veldig gode ut, men kan man bruke eks bakepulver istedetfor gjr? Siden de ikke skal heve, mener jeg. Hele poenget med gjr er jo at det skal heve baksten :)

Jeg har ikke prvd Elisabeth: ). Men du kan jo prve og se om det blir vellykket ??

Dryt av deg pst at du aldri kopierer fra andre nettsider nr hele teksten om melet er copy/paste fra http://www.oluf.no/matglede/artikler/italiensk-mel/

Jvla tyv alts!

Dette ble skrevet p gruppen Anonym og jeg ba om f lagre det til senere bruk siden det var s godt forklart ??

Da skulle du kanskje skrevet det p slutten av innlegget? Videre ville et ganske kjapt google sk fortalt deg hvor det er hentet fra.

Det har du rett i men det tenkte jeg ikke over da det ble postet i facebookgruppen som en vanlig kommentar :) .

heisann:)

disse er bare helt nydelige, har laget s mange at jeg frs 3 poser i frysen:)

noen tips p oppvarmingen?:)

Best bvarme p 70-100 grader i en stund tingeling:). Kan ogs varmes 1.5 min i micro

Heisann! Har du prvd la dem etterheve slik at gjren fr gjort dem enda luftigere?

Det blir selvsagt enda bedre Anonym: )

Hei!

N har jeg bakt disse med litt justering etter smak i fyllet. De var gode, de alts, men jeg forstr ikke helt tanken bak bruke gjr som hevemiddel i tillegg til natron? Jeg skjnner at natron og syrnet melk er en god kombinassjon, men at du i tillegg har gjr nr det ikke er heving og s kort steketid skjnner jeg ikke. Hva er grunnen?

Oppskriften var egentlig en feil Ine: ). Men ble s vellykket at jeg valgte poste den. Har ikke prvd uten gjr men prv gjerne om du vil :)

Kan man lage disse ferdig og la dem st p benken i noen timer fr steking eller m dem stekes ganske fort

Hei. N m jeg snart prve disse, men tenkte da fryse ned en del. Fungerer det fint p disse? Evt hvilken metode for opptining/oppvarming er best? Pleier sette frossen bakst i ovnen p veldig svak varme over litt tid. Hadde vrt kjekt "gjre det riktig frste gang". Takk p forhnd for respons.

Ypperlige fryse Helle: ). Tine/varme p mten du beskrev

Kan jeg bruke melk istede for kefir ?

Da m du heve p vanlig mte og da kan du ta bort natron : )

Jeg har lagd de med laktosefri melk og droppa natron. Heva de ikke og resultatet ble kjempebra,

Bruker du over og under varme eller varmluft ? :)

Anonym: Jeg bruker over- og undervarme :)

Disse prvde jeg i gr😀. Ble egentlig veldig fornyd, de smakte godt, men var litt tunge! I dagtidlig fannt jeg gjrposen jeg trodde jeg hadde hatt i deigen i gr... S tydeligvis funker natronen bra som hevemiddel i tilfelle noen vil lage uten gjr viss de tler det drlig. Selv prver jeg med gjr neste gang😂😂😂

Anne: Takk for tilbakemelding, bra kunne anbefale uten gjr hvis noen lurer ;)

Hei, er det noen mte skrive ut oppskriften p som ikke tar ATTEN A4-sider?

Anonym: Hvis du merker teksten og kopierer den inn i et word-dokument tror jeg det vil ta mye mindre papir...

Neste gang skal jeg lage dem kun ved 1 teskje salt :-p

Hei :)

Hvordan br jeg oppbevare disse om de skal serveres dagen etter de er laga?

Kjleskap og varme opp Namnam: )

Skriv en ny kommentar