hits







Hevefrie fylte tebriks

  • 05.05.2016, 14:10

Sjelden har jeg vrt s fornyd totalt med en egenkomponert oppskrift. Disse tar nesten ikke tid lage og var utrolig gode. Anbefales p det varmeste.

Hevefrie fylte tebriks
1 kg pizzamel
200 g smr
6 dl kefir
1 pk gjr
3 ts salt
4 ts oregano
1 ts basilikum
0.5 ts timian
2 ts natron
2 ts sukker
Cheddar, mozarella, salami maldonsalt og urter. Egg til pensling.

NB Skal du doble deigen s IKKE doble gjren. Jeg prvde og satt lenge med ettersmak av gjr.

Sett ovnen p 225 grader. Ha alt det trre i en bolle. Smelt smret. Ha i kefir. Rr rundt til det er ca 38 grader. Ha vsken i bakebollen. Kjr kjkkenmaskin p middels hastighet i 5 min. Legg deigen p benken. Kjevle den slik

Legg p fyll slik. Det til hyre er basilikumblader og rosmarin

Brett begge kantene mot midten. Frst den med ost og s den med urter

N kjevler du FORSIKTIG over  og lukker kantene.

Del opp i biter.

Pensle med egg og ha p maldonsalt. Legg p mozarellaost og urter etter nske.  Her har jeg brukt timian.

Sett de i ovnen i midten og stek i 16 min.

Avkjl p rist.

Info:Hvorfor pizzamel og ikke vanlig? 

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjr deigen tyelig, jo mer gluten desto mer tyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00

Da er det bare nyte applausen fra familie og venner

 

Tanja



94 Kommentarer














Gunn

05.05.2016 kl.15:08

Disse skal prves imorgen nr jeg fr vrt i butikken. S veldig gode ut👍😀
matfrabunnenfb.blogg.no

05.05.2016 kl.15:49

Herlig Gunn:). Hper du blir fornyd
Cecilie

05.05.2016 kl.16:10

S kjempe gode ut... m testes 😁
matfrabunnenfb.blogg.no

05.05.2016 kl.16:22

Herlig Cecilie: )
Karen

06.05.2016 kl.11:19

Hei! Ka er pizzamjl og kor finn eg det? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

06.05.2016 kl.21:29

Selges overalt Karen: ). Kjper mitt p kiwi. Fantastisk mel
Ana

07.05.2016 kl.22:14

Har laga de....kjpt pizzamel tipo 0. Men de var ikke hvite som dine, grov farge. Hvilken pizza mel brukte du?
matfrabunnenfb.blogg.no

10.05.2016 kl.20:18

Det finnes flere typer Ana: ). Kan bruke alle tipo 0. Jeg bruker mllerens
Tine

09.05.2016 kl.12:26

Har du prvd fryse disse og ta de opp igjen?

Kunne godt tenke meg lage en haug av disse i fryseren ;) Ser veldig gode ut!
matfrabunnenfb.blogg.no

10.05.2016 kl.20:18

Jepo Tine: ). Funket kjempefint
Anke

11.05.2016 kl.08:12

Jeg har ikke kjkkenmaskin, gr det an kjre den i foodprocessor? eller bare for hnd kanskje?
matfrabunnenfb.blogg.no

11.05.2016 kl.10:23

Brukre hender fr jeg fikk maskin Anke: )
Helene Furenes

14.05.2016 kl.15:31

Hei.....Hvor mange Twbriks fikk du. ? Kan dette serveres som hovedrett til 8 stk. Sammen med kaffe og Gullrotkake? Hilsen Helene
matfrabunnenfb.blogg.no

17.05.2016 kl.20:27

Antall kommer an p strrelsen. Jeg fikk de du ser p brettet Helene Furenes: )
Line

24.05.2016 kl.15:41

Mtte jo prve siden di s s gode ut. Men di hevet nesten ikke og all osten rant ut 😯 Hva har jeg gjort feil?
matfrabunnenfb.blogg.no

24.05.2016 kl.19:14

Da kjevlet du for mye over til slutt Line: ). Har sett p selve gruppa at noen gjorde det. Bare helt lett en gang fram og tilbake
Tonje

26.05.2016 kl.10:28

Jeg skal prve disse i melkefri (pga allergi), og litt grovere variant i dag. S fr vi se hvordan det gr. :)
matfrabunnenfb.blogg.no

28.05.2016 kl.04:53

Tonje: Hper de blir like bra :) Gi gjerne en tilbakemelding :D
Laila

31.05.2016 kl.20:39

Hei kan jeg bruke kesam i stedet for kefir?
matfrabunnenfb.blogg.no

03.06.2016 kl.18:48

Det har jeg ikke prvd Laila men det fungerer sannsynligvis
Slvi A Srdahl

17.06.2016 kl.13:52

Bakte disse for litt siden og la resten i fryseren. De blir altfor salte med salt opp og salami og ost inni. Neste gang blir det skinke inni eller ikke noe salt opp. Ellers var deigen veldig god jobbe med.
matfrabunnenfb.blogg.no

18.06.2016 kl.22:15

Det er bare tilpasse etter egen smak Slvi A Srdahl: )

18.06.2016 kl.11:16

Hvor kjper du pizzamelet ?
matfrabunnenfb.blogg.no

18.06.2016 kl.22:14

Kiwi meny og coop Anonym: )
Mona

26.06.2016 kl.20:45

Bruker du trrgjr?
matfrabunnenfb.blogg.no

02.07.2016 kl.18:26

Ja Mona:

25.07.2016 kl.18:30

M man bruker pizza mel eller kan man heller bruke vanlig mel?
matfrabunnenfb.blogg.no

25.07.2016 kl.21:20

De blir mye lyftigere med pizzamel Anonym:

29.07.2016 kl.13:14

Gr det greit bruke kulturmelk tror du??
matfrabunnenfb.blogg.no

02.08.2016 kl.23:29

Ja Anonym: )
Kathrine

12.08.2016 kl.12:37

Hvilken salami brukte du og kan man bruke noe annet en salami?:-) tips ?:-)
matfrabunnenfb.blogg.no

13.08.2016 kl.03:39

Brukte first price salami Kathrine:). Skinke, taco og Pizza fyll er feks ogs godt
Ingebjrg

15.08.2016 kl.12:21

Fabelaktig oppskrift! Har bakt med denne deigen S mange gongar i sommar. Super mat ha med i ferieparkar, p fjellet m.m. Kjapp lage og slepp den kjedelige ventinga p heving! Eg har laga med bde pizzafyll,salami, plse, paprika og skinke! Kun fantasien setter stopper nr det kjem til fyll! :D
matfrabunnenfb.blogg.no

15.08.2016 kl.14:40

S utrolig koselig hre at du er fornyd Ingebjrg: )
camilla

26.08.2016 kl.11:07

Hvordan ost bruker du inni?
matfrabunnenfb.blogg.no

26.08.2016 kl.14:14

Oransje/gul cheddar camilla: )

10.09.2016 kl.09:07

Noen som har bakt disse med jyttemel eller annet gkutenfritt mel?
matfrabunnenfb.blogg.no

10.09.2016 kl.16:19

Ikke som jrg vet om Anonym:
Kathrine

24.09.2016 kl.23:35

Fantastisk gode te briks. Bakte de i dag og ble en suksess i familien. Skjnte ikke helt brettinga -det ble enten ost eller salami. Men "juksa" det til s ble bra 👍Skal garantert bake igjen 😊
matfrabunnenfb.blogg.no

24.09.2016 kl.23:48

S koselig hre Kathrine:). Brett frst fra venstre mot midten. S fra hyre over den venstre:)
Anonyn

28.09.2016 kl.22:46

Hvilket smr bruker du?
matfrabunnenfb.blogg.no

29.09.2016 kl.13:45

Du kan velge det smret du vil eller margarin Anonyn:
Liv

02.10.2016 kl.10:30

Hei. Har allerede laget tebrinks med kanel og sukker i dag og tenkte og lage disse i dag. Men jeg har ikke pizzamel. Og det er sndag s jeg vet ikkje om jeg fr tak i. Er det helt krise og bruke vanlig mel?
matfrabunnenfb.blogg.no

02.10.2016 kl.12:24

De blir ikke s luftige da Liv:
Lill Anita

11.10.2016 kl.20:44

Noe s deilig... 😀

Det beste je har smakt p lenge...

ss s lett deigen var jobbe med...

Tusen takk for knall fin oppskrift😉
matfrabunnenfb.blogg.no

11.10.2016 kl.20:58

S koselig at du ble fornyd Lill Anita: )
Camilla

12.10.2016 kl.02:22

Har du oregano og timian i bollen med det trre frst? :-)
matfrabunnenfb.blogg.no

12.10.2016 kl.06:17

Nei Camilla: ). Men du kan om du vil. Bruker gjre det med pizza
Camilla

12.10.2016 kl.22:20

Tusen takk for svar :D Men nr elle kor skal jeg ha oppi oregano? Lagde disse nettopp, men hos meg smelta all osten ut :( s satt ikke igjen med s mye smak i tebriksene :-( Noen tips? :-) M prve igjen!
matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2016 kl.00:19

Oregano strr du p eller har i deigen. Jeg foretrekker timian. Hvis osten smeltet bort tror jeg ikke du brukte cheddar Camilla?
matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2016 kl.07:45

Beklager Camilla. Tenkte litt feil her. Oregano skal i deigen.
Marianne

13.10.2016 kl.11:17

Noen erfaring med lage disse glutenfri? Evnt hvilket mel det er best bruke
matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2016 kl.13:29

Kikk p facebookgruppen Marianne: )Den med 91 000 medlemmer. S at noen la ut det igr
Camilla

13.10.2016 kl.12:53

S kun oregano skal brukes i deigen? Timian strr eg p fr de skal i ovnen?

Jo brukte den cheddar osten :/ men den firkanta lille pakken da

Beklager litt mas,men hadde vrt kjekt ftt disse skikkelig til! :-D
matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2016 kl.13:27

Stmmer Camilla: )
Sakkosekk

19.11.2016 kl.00:18

Dette ser veldig fristende ut, skal prve lage etter helgen! Kan man putte i noe pizza saus? Er bare litt redd for at det skal renne ut og snn. :)
matfrabunnenfb.blogg.no

19.11.2016 kl.03:36

Litt tynt lah s gt det bra Sakkosekk:) Disse er utrolig populre i facebookgruppen
mette

30.11.2016 kl.10:29

Disse var knallgode og forsvant fr jeg rakk blunke egentlig ;) tusen takk for at du deler! Jeg tror jeg skal prve med litt sennep p neste gang, brukte skummet kulturmelk og tipo 0 i deigen og det fungerte utmerket for min del.
matfrabunnenfb.blogg.no

30.11.2016 kl.15:38

S herlig hre mette:
Karina

16.12.2016 kl.09:47

Disse var bare knallgode, og gikk ned p hykant blandt familien. Kjempegod deig jobbe med. Brukte cheddar og litt jarlsberg inni, rant litt ut ved steking men ikke noe stort problem. Skal definitivt lage mer av disse!
matfrabunnenfb.blogg.no

16.12.2016 kl.12:47

S herlig hre Karina: )
Malin

05.01.2017 kl.23:58

Skal kefiren varmes med smret?
matfrabunnenfb.blogg.no

06.01.2017 kl.18:28

Ja Malin: )
Hanne

12.01.2017 kl.10:50

Hei. Hvorfor har du egentlig natron i tillegg til gjr i? Bare gjort meg fortrolig med gjrbakst siste mnedene, alltid gtt i kaker og div tidligere s har ikke helt peiling p snn ..
matfrabunnenfb.blogg.no

12.01.2017 kl.11:49

Oppskriften ble egentlig til ved ett uhell Hanne men siden jeg ble s fornyd har jeg ikke endret p noe :)
Elisabeth

06.02.2017 kl.01:41

Hei. De s veldig gode ut, men kan man bruke eks bakepulver istedetfor gjr? Siden de ikke skal heve, mener jeg. Hele poenget med gjr er jo at det skal heve baksten :)
matfrabunnenfb.blogg.no

06.02.2017 kl.16:31

Jeg har ikke prvd Elisabeth: ). Men du kan jo prve og se om det blir vellykket ??

06.02.2017 kl.08:29

Dryt av deg pst at du aldri kopierer fra andre nettsider nr hele teksten om melet er copy/paste fra http://www.oluf.no/matglede/artikler/italiensk-mel/

Jvla tyv alts!
matfrabunnenfb.blogg.no

06.02.2017 kl.16:30

Dette ble skrevet p gruppen Anonym og jeg ba om f lagre det til senere bruk siden det var s godt forklart ??

06.02.2017 kl.18:40

Da skulle du kanskje skrevet det p slutten av innlegget? Videre ville et ganske kjapt google sk fortalt deg hvor det er hentet fra.
matfrabunnenfb.blogg.no

06.02.2017 kl.19:15

Det har du rett i men det tenkte jeg ikke over da det ble postet i facebookgruppen som en vanlig kommentar :) .
tingeling

21.02.2017 kl.21:37

heisann:)

disse er bare helt nydelige, har laget s mange at jeg frs 3 poser i frysen:)

noen tips p oppvarmingen?:)
matfrabunnenfb.blogg.no

22.02.2017 kl.15:11

Best bvarme p 70-100 grader i en stund tingeling:). Kan ogs varmes 1.5 min i micro

14.03.2017 kl.09:43

Heisann! Har du prvd la dem etterheve slik at gjren fr gjort dem enda luftigere?
matfrabunnenfb.blogg.no

14.03.2017 kl.09:56

Det blir selvsagt enda bedre Anonym: )
Ine

18.04.2017 kl.19:40

Hei!

N har jeg bakt disse med litt justering etter smak i fyllet. De var gode, de alts, men jeg forstr ikke helt tanken bak bruke gjr som hevemiddel i tillegg til natron? Jeg skjnner at natron og syrnet melk er en god kombinassjon, men at du i tillegg har gjr nr det ikke er heving og s kort steketid skjnner jeg ikke. Hva er grunnen?
matfrabunnenfb.blogg.no

18.04.2017 kl.21:39

Oppskriften var egentlig en feil Ine: ). Men ble s vellykket at jeg valgte poste den. Har ikke prvd uten gjr men prv gjerne om du vil :)

28.04.2017 kl.17:53

Kan man lage disse ferdig og la dem st p benken i noen timer fr steking eller m dem stekes ganske fort
matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:21

Max en time Anonym: )
Helle

02.05.2017 kl.09:10

Hei. N m jeg snart prve disse, men tenkte da fryse ned en del. Fungerer det fint p disse? Evt hvilken metode for opptining/oppvarming er best? Pleier sette frossen bakst i ovnen p veldig svak varme over litt tid. Hadde vrt kjekt "gjre det riktig frste gang". Takk p forhnd for respons.
matfrabunnenfb.blogg.no

02.05.2017 kl.15:32

Ypperlige fryse Helle: ). Tine/varme p mten du beskrev

09.05.2017 kl.18:31

Kan jeg bruke melk istede for kefir ?
matfrabunnenfb.blogg.no

09.05.2017 kl.21:31

Da m du heve p vanlig mte og da kan du ta bort natron : )

07.06.2017 kl.13:06

Jeg har lagd de med laktosefri melk og droppa natron. Heva de ikke og resultatet ble kjempebra,

04.08.2017 kl.12:10

Bruker du over og under varme eller varmluft ? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

05.08.2017 kl.17:13

Anonym: Jeg bruker over- og undervarme :)
Anne

08.08.2017 kl.19:44

Disse prvde jeg i gr😀. Ble egentlig veldig fornyd, de smakte godt, men var litt tunge! I dagtidlig fannt jeg gjrposen jeg trodde jeg hadde hatt i deigen i gr... S tydeligvis funker natronen bra som hevemiddel i tilfelle noen vil lage uten gjr viss de tler det drlig. Selv prver jeg med gjr neste gang😂😂😂
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.19:25

Anne: Takk for tilbakemelding, bra kunne anbefale uten gjr hvis noen lurer ;)

11.08.2017 kl.16:44

Hei, er det noen mte skrive ut oppskriften p som ikke tar ATTEN A4-sider?
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.19:29

Anonym: Hvis du merker teksten og kopierer den inn i et word-dokument tror jeg det vil ta mye mindre papir...
C

09.10.2017 kl.16:47

Neste gang skal jeg lage dem kun ved 1 teskje salt :-p
matfrabunnenfb.blogg.no

10.10.2017 kl.00:23

Det kan du C: )
Namnam

14.10.2017 kl.20:12

Hei :)

Hvordan br jeg oppbevare disse om de skal serveres dagen etter de er laga?
matfrabunnenfb.blogg.no

16.10.2017 kl.12:40

Kjleskap og varme opp Namnam: )


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik