Skinnstekt torsk med rotmos og potet & baconblanding

  • 11.05.2016, 17:47

Skinnstekt torsk med rotmos og potet & baconblanding

200-250 g pers torskefilet med skinn

Potet og baconblanding
Antall poteter etter ønske, eks 3 pr pers
150 g bacon
Fersk gressløk
Stek bacon og sett til side.
Skrell potetene. Del de på tvers og på langs til terninger. Kokes til de er møre (ca 15 min hvis kokefaste).  Hell av vannet. Vend inn 1-2 ss smør, oppklippt gressløk  og oppklippt bacon.

Rotmos
1 kålrot
2 gulrøtter
2 poteter
1-2 dl fløte
50 g smør
Salt pepper og muskat
Skrell kålrot gulrot og potet. Skjær i tynne skiver. Kok til mørt (ca 30-35 minutter). Hell ut vannet. Ha i smør. Stamp dette. Ha i fløte og stamp videre. Smak til med krydder.

Fisken: strø grovsalt på den hvite siden av fisken. La den ligge slik 30 min. Skyll av saltet og tørk godt. Stek den på temp 7 av 9 i godt smør, ca 5 min på skinnsiden og 2 min på andre siden så den blir perfekt flaket. 

Tanja



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©